Hollandscheveld – Voorjaarsconcert Juliana-De Bazuin Op zaterdag 12 maart a.s. houdt de Christelijke Muziekvereniging Juliana-De Bazuin weer haar jaarlijkse voorjaarsconcert in het Jeugdcentrum in Hollandscheveld.

Juliana De Bazuin

Het is gebruikelijk dat alle onderdelen van de vereniging zich tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement presenteren. Met uitzondering van Dweilorkest Hollands Geweld komt ieder verenigingsonderdeel weer ruimschoots aan bod. Van jonge beginnende- tot gevorderde en oudere muzikanten: iedereen heeft zijn eigen bijdrage aan dit veelzijdige concert.

Sinds een aantal jaren is Juliana – de Bazuin heel actief met het werven van nieuwe leden. In samenwerking met Scala uit Hoogeveen en de plaatselijke basisscholen in Hollandscheveld, Elim en Nieuwlande zijn projecten georganiseerd om kinderen te interesseren voor blaas- en slagwerkmuziek. Deze samenwerking heeft geresulteerd in een grote toeloop aan jonge muzikanten. Een aantal daarvan is al zo ver gevorderd dat ze samen met een paar gevorderde muzikanten een opleidingsorkest vormen. Ook de gevorderde slagwerkers zijn samengevoegd in een slagwerkensemble die ook op 12 maart haar debuut maken.

Zo zal dit concert dus worden gesierd door belangrijke bijdragen van het aanstromend talent.
Het belooft ook dit jaar weer een zeer muzikale avond te worden, met een grote verscheidenheid aan verschillende muzieksoorten. Voor het orkest en het opleidingsorkest is musicalmuziek als thema gekozen. De malletband en de jonge slagwerkers spelen nummers uit hun huidige repertoire.

Er gewerkt is de laatste maanden gewerkt aan een boeiend programma, waarin orkest en malletband laten zien waar een muziekvereniging toe in staat is. Kortom: een echte aanrader voor een leuk avondje uit. Het concert begint op zaterdag 12 maart om half acht in Het Jeugdcentrum aan Het Hoekje 51 te Hollandscheveld. De zaal is open vanaf zeven uur en de entree bedraagt € 3,50.

19.30 tot 23.00 uur

​Voorjaarsconcert Juliana De Bazuin zaterdag 12 maart

Door Henk Boer

Geef een reactie