Nieuwlande – Op 27 februari vierde Christelijke basisschool De Hoeksteen haar honderd-jarige bestaan. Dit werd gevierd met een reünie van de oud leerlingen van toen en nu, onder het genot van een hapje en een drankje.

In de middag werd er om 3 uur begonnen met een openingsfilm met alle hoogtepunten van de afgelopen 100 jaar. Daarna werd iedereen verwelkomt en kon het feest beginnen. In de klaslokalen waren de schooljaren van de oud leerlingen aanwezig. Die samen hun schooltijd hadden doorlopen. De oud-leerlingen van 1980 tot 1988 zaten weer in de schoolbanken in èèn klas. Om de herinneringen van vroeger weer eens op te halen.

In de hal van de school waren diverse kraampjes ingericht, met boeken van vroeger vol met verhalen en foto’s van de afgelopen 100 jaar. en dit alles onder het genot van een hap en een drankje. Er was een tafels met klassenfoto’s in gericht. Vanuit de gang waren diverse lokalen bereikbaar om met elkaar in alle rustig te kunnen praten over die tijd.

Met een ruime opkomst kan de school van een gezellige reünie spreken. En kan men met het mooie functionele centrum uitkijken naar de komende 100 jaar.

voor meer foto’s klik hier

Door Henk Boer

Geef een reactie