Hoogeveen – Natuurlijk had Grietje Doldersum–Okken haar 100e verjaardag het liefst gevierd in haar huisje aan de Veldkampstraat in Hollandscheveld. Hier heeft Grietje tot anderhalf jaar terug zelfstandig gewoond.

Grietje en Dirk hebben samen nog briljanten huwelijk kunnen vieren
16 mei 1942 trouwde ze met Dirk Doldersum. Ze hebben hun briljanten huwelijk nog samen kunnen vieren. Uit het huwelijk met Dirk zijn 9 kinderen geboren. Hieruit kwamen 17 kleinkinderen en 28 achterkleinkinderen.

Haar tuintje was haar passie
Tot haar 98e jaar heeft Grietje zelfstandig aan de Veldkampstraat gewoond. Ze vond het altijd fijn om in de tuin te werken. Nu staan op haar kamer nog steeds haar orchideeën er tip top erbij. Zelfs na 100 jaar is dat iets wat niet en waarschijnlijk nooit verloren gaat.

Na een val In oktober 2019 is haar heup voor de tweede keer gebroken. Na een operatie en revalidatie in Weidesteyn kwam ze in Olden Kinholt te wonen. Op de dag dat ze verhuisde naar Olden Kinholt, mocht ze door de corona vanaf de middag geen bezoek ontvangen. Dit was een moeilijke tijd. Gelukkig zorgt het personeel van Olden Kinholt goed voor haar. Inmiddels zijn we een kleine twee jaar verder en loopt Grietje weer kleine stukjes met de rollator. Dit maakt Grietje nog steeds een positieve, dappere en vooral een sterke vrouw.

Donderdag is Grietje namens de gemeente gefeliciteerd door de burgemeester en viert haar verjaardag samen met de kinderen. Foto: Martin Schonewille

Door Henk Boer

Geef een reactie