Informatie

1000e Afterdinnerjazz op 17 mei bij Radio Hoogeveen.

Hoogeveen – Op 2 september 1994 startte Radio Hoogeveen een programma met jazzmuziek. Eigenlijk was het een soort herstart van het door Niek Huizinga en Cees Tanger eerder gepresenteerde Jazz on Saturday.

Foto: Radio Hoogeveen

John van Eijsden begon met Afterdinnerjazz. Het werd een programma, zoals hij het aankondigde “met jazz en aanverwante muziek door grote en kleine orkesten van en voor jong tot oud”.

Een nog jonge Niels de Roo verzorgde toen de techniek, waarna Gerhard Post geruime tijd de techniek deed. De eerste uitzending bestond uit Bigbandmuziek en dat zou in het vervolg iedere laatste woensdag van de maand zo blijven. In het programma konden gasten hun favoriete jazzmuziek laten horen en vertellen waarom die muziek hun voorkeur had en iedere uitzending had en heeft nog steeds een thema waar omheen de muziek is gekozen.

Op 17 mei is Afterdinnerjazz aan de 1000e uitzending toe. Het onderwerp is gekozen door de echtgenote van Van Eijsden….. Vrouwen in de Jazz. De uitzendingen gaan vrijwel altijd live vanuit de studio aan het Raadhuisplein op woensdagavond van 21.00-22.00 uur en worden zondagavond laat herhaald van 23.00 tot 0.00 uur.