HOOGEVEEN – Sinds vandaag is de gemeente Hoogeveen weer 11 Ridders rijker, en dan wel te verstaan in de ‘Orde Van Oranje Nassau’. Burgemeester Karel Loohuis viel de eer ten deel. En na twee jaar van Corona. Waar hij het lintje weer persoonlijk op mocht komen spelden.

Op verschillende manieren werden de toekomstige geridderden naar locaties gelokt. Met een smoes van familie, clubleden of een werkgever. Zoals, zou je tegen koffietijd of op de middag even langs kunnen komen? Of we hebben een extra vergadering tegen drieën. En dan in één keer op locatie, overmand worden, met vrienden, familie en kennissen. Die natuurlijk al lang wisten dat er geridderd zal worden. Uit naam van Koning Willem Alexander.

Eerst de speeds van de burgemeester, en dan het hoogte punt van zijn bezoek. Waar hij uitsprak de welbekende woorden; ‘Het heeft Zijne Majesteit de Koning mogen behaagd u te benoemen tot ridder van de Orde Van Oranje Nassau’. Waar na het de Koninklijke onderscheiding werd op gespeld. waarbij er soms ontroerende momenten waren.

Naar gedane arbeid is het zoet rusten.

Geef een reactie