Hoogeveen – HuneBouw uit Hoogeveen en WVG Ontwikkeling uit Meppel zijn eind mei gestart met de verkoop van 12 betaalbare herenhuizen voor starters en gezinnen de wijk Erflanden aan de Koningspage.                                           Erflanden-Hoogeveen-Voorzijde-11-woningen-P - kopie

Een succesvolle verkoop, want op dit moment zijn er 9 woningen verkocht en nog slechts 3 te koop. Vandaar dat medio oktober gestart wordt met de bouw.

Erflanden is een groene en kindvriendelijke nieuwbouwwijk aan de rand van Hoogeveen, dichtbij de voorzieningen en vlakbij de uitvalswegen. De 12 herenhuizen die aan de Koningspage worden gebouwd zijn prachtig gelegen nabij de groene singels en aan de rand van de wijk.

De starterswoningen zijn verkocht en op dit moment zijn er nog 3 gezinswoningen te koop bij Hentenaar Makelaardij of Woonaccent Schenkel. De verkoopprijzen voor dit plan zijn vanaf
€ 149.500,- De verkoopprijzen voor de gezinswoningen die nog te koop zijn is vanaf € 169.500,- v.o.n.

Ontwerp
Van Manen en Zwart uit Drachten tekende voor het ontwerp en gaf de huizen een speels karakter door de verschillende hoogtes en de diversiteit aan gevelstenen, waardoor elk huis uniek is.

Een huis met veel leefruimte, ideaal voor starters en gezinnen. Alle tuinen liggen op het westen en hebben een berging in de achtertuin. De begane grond heeft een royale kamer met openslaande deuren naar de tuin en een open keuken. Op de 1e verdieping bevinden zich 3 slaapkamers en een ruime badkamer met sanitair van Villeroy & Boch. Bij de gezinswoningen leidt een vaste trap naar de zolder waar een 4e slaapkamer mogelijk is en met een aparte berging voor wasmachine en droger. Standaard worden de huizen voorzien van vloerverwarming op de begane grond.

Bouw
Het project aan de Koningspage is een gezamenlijke ontwikkeling van HuneBouw uit Hoogeveen en WVG Ontwikkeling (voorheen Woonconcept Vastgoed) uit Meppel. HuneBouw zal ook de bouw van de woningen op zich nemen.

De samenwerking tussen beide partijen kent nog een vervolg in Erflanden. Aan de Eikepage is een plan in ontwikkeling voor ca. 30 woningen. De verkoop hiervan start eind dit jaar.

Door Henk Boer

Geef een reactie