Een recensie van een wandeling

Door Alexander van Netten

Dit is een waar openluchtspektakel dat geen enkel moment verveeld en het publiek meeneemt door een ongelooflijk levendig drie dimensionaal decor dat doorlopend veranderd. De begeleiding van het multi-vocaal vogelconcert kent geen enkele wanklank en dat ondanks de sterk wisselende bezetting en de soms onnavolgbare solo’s van onder andere de Merel, Kievit, Paard, Schaap en Hond. Bijzonder was het Bruine Padden Koor dat voor de gelegenheid samen optrad met het Groene Kikker ensemble. Ook de belichting kan niet ongenoemd blijven, variërend van licht zonnig tot grijsachtig bewolkt (soms met bijzondere effecten als afzonderlijke zonnestraaltjes of gouden randjes) het bleef voortdurend afwisselen voor de lichtblauwe basis achtergrond.

Luchtend01

Die afwisseling gold overigens ook voor de diverse vormen van dans; het intieme waterballet van twee futen, het doldwaze rennen van op hol geslagen koeien maar ook de wervelende show van diverse vlinders. De voorstelling maakte werkelijk van alle kunstvormen gebruik. Luchtacrobatiek van de Ooievaar, zwaluwen, ganzen maar ook een valk maakten een diepe indruk terwijl de Flora rustig stilstaand een niet onbeduidende rol bleven spelen. Alle zintuigen werden aangesproken wat sensationeel is tijdens welke voorstelling dan ook. En dat het publiek direct bij de voorstelling wordt betrokken, beter gezegd er daadwerkelijk een rol in mag vervullen zie je elders nooit. De enige noot van kritiek betreft de homo sapiens die op meerdere momenten zeer storend aanwezig was in stalen rossen die weliswaar kort, maar hinderlijk het gezang en de melodieën overstemden.

Ik kan iedereen deze doorlopende voorstelling aanraden en wil ook mijn diepe respect uiten naar de Grote Regisseur die met een fantastisch oog voor detail ook het overzicht op geen enkel ogenblik uit het oog verliest.

De voorstelling is overal 24 uur per dag en wereldwijd, 365 dagen per jaar geheel kosteloos te volgen of bezoeken.

Luchtend02 Luchtend03 Luchtend04 Luchtend05 Luchtend06 Luchtend07 Luchtend08

Door Henk Boer

Geef een reactie