HOOGEVEEN – Dit jaar is de NGK Hoogeveen-Centrum, Grote Kerkstraat 39. Voor de dertiende keer speciaal open voor en tijdens de Cascaderun. ’s Ochtends is er om 10.00 uur een samenkomst waarin Jerke Setz spreekt over ‘volhouden’. Dat is niet alleen van belang voor hardlopers. Maar voor iedereen die gelooft: “Ik wil een parallel trekken tussen het volhouden tijdens de cascaderun. En het volhouden in het streven naar de betere wereld zoals God die aan ons heeft beloofd.

Of dat nou wereldwijd is of gewoon in je eigen kring.” Jerke is betrokken bij ‘Assen Zoekt’, maar ook als politicus namens de ChristenUnie. Met zijn politieke betrokkenheid zet hij zich in voor een samenleving waarin. Er voor iedereen genoeg is en voor niemand teveel. Ook als je geen sporter bent, wordt er tijdens de dienst voldoende aangereikt om vol te houden.

Het kerkgebouw, versierd in de stijl van de Cascaderun. Zal de hele dag open zijn (ook handig om spullen achter te laten). Tussen de middag is er een lunch en daarna zullen een aantal gemeenteleden de run lopen. In shirts met de tekst ‘Walk by faith’. Na afloop worden de ervaringen in de kerk gedeeld onder het genot van een hapje en een drankje. Iedereen is van harte welkom zowel bij de kerkdienst, als ook bij de rest van de dag!

Door Henk Boer

Geef een reactie