Hoogeveen – Wat 17 jaar geleden begon met een rondje rond het bungelowpark in krakeel is nu uitgegroeid tot een goed georganiseerde wedstrijd van 4 mijl.

4-mijl-run (5) Gertjan liep als training altijd rondjes rond het bungelowpark en bedacht dat het wel leuk zou zijn om daar een wedstrijd te houden. Toen deden er alleen nog leden van HAC 63 mee en telde de wedstrijd mee voor de competitie. Na een paar jaar groeide de wedstrijd uit en kozen ze voor een ander parcours en werd de start op de atletiekbaan en deden er steeds meer hardlopers mee.

Sinds twee jaar word er gestart op nieuwe atletiekbaan in Hoogeveen.
Inmiddels word de primerarun niet meer georganiseerd door Gertjan maar heeft HAC63 dit overgenomen, die dit erg professioneel aanpakken. Wel is Gertjan nog verbonden aan de primerarun als sponsor van de prijzen die uitgereikt werden door zijn dochters Marit en Laura.

Ook dit jaar is er weer hard gelopen en kwam de winnaar Erik Leusink in 20.05 over de finish. De eerste dame was Anouk Lindenholz in 24.37. De laatst jaren doen er altijd tussen en de 300 en 400 hardlopers mee. De speakers van praatjes en plaatjes praten het geheel met veel humor en kennis over de lopers aan elkaar. Ook dit jaar was het weer een succes en Gertjan hoopt voor volgend jaar op nog meer deelname want in Hoogeveen zijn ontzettend veel mensen die hardlopen.

4-mijl-run (2) 4-mijl-run (4) 4-mijl-run (5)

foto’s Remco Bos

Door Henk Boer

Geef een reactie