HOOGEVEEN – De afgelopen dagen (15 – 17 maart) streden 650 mbo studenten om de titel ‘Beste vakman/vakvrouw van Nederland’. Als onderdeel van het talentprogramma ‘Daag jezelf uit’ van Drenthe College deden 9 studenten mee aan deze nationale vakwedstrijden van Skills Heroes. In totaal hebben de DC-studenten 1 keer goud en 2 keer zilver in de wacht gesleept. Na drie dagen spanning en heel hard werken is er nu tijd voor ontlading.

Gouden medaille winnaar Roy van Hooren

Winnaars
De 17-jarige Roy van Hooren uit Oldenbroek ging namens Drenthe College met het goud naar huis. Zilver ging naar de vakrichtingen Kappers en Stukadoors, vertegenwoordigd door de 19-jarige Naomi Wolters uit Emmen en 20-jarige Cariem Dijk uit Groningen. “Het was leerzaam en vermoeiend, maar een geweldige ervaring”, aldus winnaar Roy van Hooren.

De overige deelnemers van Drenthe College hebben ook een geweldige prestatie geleverd, maar bereikten helaas geen podiumplaats. Autotechnicus Harjan Kloppenburg (19, Borger) 6e plaats, Schilder Sander Bijl (18 jaar, Hollandseveld) 5e plaats, Stukadoor Koen Spakman (20 jaar, Hilversum) 5e plaats, Sanitaire Verwarmingstechnicus Koen Nijssen (21 jaar, Emmen) 8e plaats. Facilitair Dienstverlener Bas de la Croix (26 jaar uit Stroobos) en Meubelmaker Sander Mesritz (18, Emmen) hebben de halve finale bereikt, maar gingen niet door naar de finale.

Skills Heroes
Skills Heroes zijn dé vakwedstrijden voor het mbo in Nederland voor alle leerjaren en elk niveau. Dit jaar deden 56 mbo-instellingen mee aan de in totaal 60 wedstrijden. Vijf voetbalvelden aan vloeroppervlak waren nodig om alle wedstrijden te kunnen houden. 15.000 bezoekers kwamen een kijkje nemen in Zwolle en Hengelo. WorldSkills Netherlands organiseert jaarlijks de vakwedstrijden Skills Heroes. Doel is om het middelbaar beroepsonderwijs te promoten en studenten een uitdagende leerervaring te geven. De opdrachten daagden de finalisten uit om diep in hun vakkennis te duiken. Gedurende de week verbleven alle finalisten samen in een vakantiepark in Landal Oldebroek en Hengelo waar ze zich voorbereiden op hun opdrachten en werkten aan teambuilding.

Foto: Gouden medaille winnaar Roy van Hooren

Door Henk Boer

%d bloggers liken dit: