HOOGEVEEN – Op dinsdag 31 mei wordt alweer voor de twintigste keer de ‘Primera de Haan run’ georganiseerd. Een jubileum editie! Als wedstrijdorganisatie blikken wij graag even terug naar het ontstaan van de wedstrijd. De wedstrijd begon als een onderlinge wedstrijd voor HAC’63 atleten om de wedstrijd hardheid aan het begin van het wegwedstrijd seizoen te testen.

Dit was nog op de oude atletiekbaan. Gert Jan de Haan hoofdsponsor en eigenaar van Primera de Haan en zelf actief lid van HAC’63 ondersteunde deze wedstrijd met leuke prijsjes. Met de komst van de Cascaderun groeide de wedstrijd uit tot een serieuze avondwedstrijd voor iedereen uit Hoogeveen en omstreken. De Primera de Haan 4 mijl (6.436 m) is met 10 dagen voor de start van de Cascaderun een ultieme testwedstrijd voor deze loop. Op topavonden stonden er tot 400 deelnemers aan de start.

Door coronaperikelen is de wedstrijd uitgesteld van maart naar 31 mei a.s. Als organisatie zijn wij dan ook zeer verheugd dat wedstrijd door kan gaan. Het startschot van de wedstrijd valt om 19.30 uur op dinsdagavond 31 mei a.s. De start is op de atletiekbaan van HAC’63, waarna de atleten 3 rondes buiten de baan afleggen.
Voor inschrijven kan tot 27 mei op www.inschrijven.nl en op de dag zelf tot 19.00 uur in het Activum Sportveldenweg 2 Hoogeveen.

Geef een reactie