Evenement ten behoeve van spieren voor spieren

Hoogeveen – Onder het motto “gezonde spieren voor zieke spieren” wordt volgende week zaterdag op meer dan 100 plaatsen in Nederland een uur lang gesport tijdens de zogenaamde Wintertijd Challenge.  Ook Hoogeveen staat op de kaart van deze actie ten behoeve van Spieren voor Spieren.Sporten

Meer dan 20.000 kinderen lijden aan een spierziekte
“Wij willen met zoveel mogelijk mensen onze gezonde spieren inzetten voor de meer dan 20.000 kinderen en jongeren in Nederland die aan een spierziekte lijden,” aldus Johan Massier, voorzitter van de stichting Wintertijd Challenge Hoogeveen. Wie mee wil doen, kan zich inschrijven op de website van WTC Hoogeveen. “Het is de bedoeling dat alle deelnemers zich laten sponsoren door familieleden, vrienden en bekenden. Elke euro die zo bij elkaar wordt gebracht, gaat rechtstreeks naar Spieren voor Spieren. Er is geen strijkstok!”

Spierziekten zijn ongeneeslijk
“Spierziekten zijn ongeneeslijk en progressief, dat wil zeggen dat zij in de loop van de tijd verergeren,” zo vertelt Massier. “Wie van dichtbij heeft meegemaakt wat spierziekten aanrichten in het leven van met name jonge mensen, weet dat acties als de Wintertijd Challenge broodnodig zijn. Het is de missie van de stichting Spieren voor Spieren om alle spierziekten bij kinderen de wereld uit te helpen.” Massier draagt hier graag zijn steentje aan bij en hoopt dat veel Hoogeveners dat met hem zullen doen.

Een uur sporten voor spierzieke kinderen
In Hoogeveen wordt op zaterdagmiddag 24 oktober van 16.00 tot 17.00 uur onder leiding van TopFit een uur lang gesport. “Wij kiezen ervoor deze keer overdag te sporten en niet ’s nachts wanneer de tijd een uur wordt teruggezet. Deze keuze hebben wij gemaakt omdat wij graag willen dat zoveel mogelijk mensen mee (kunnen) doen.” De Wintertijd Challenge wordt gehouden op het plein voor Punt H bij De Tamboer.

Radio Hoogeveen
Radio Hoogeveendoet live verslag vanuit Punt H. De radiomakers sluiten zich 24 uur lang op in Punt H in de Glasbas, de Hoogeveense variant van het Glazen Huis. Zij starten daarmee op vrijdagavond 23 oktober vanaf 18.00 uur en komen er op zaterdag 24 oktober om 18.00 uur weer uit.

Programma
Maar er staat meer op het programma. Zo vindt op vrijdagmiddag 23 oktober in de Whitebox van de JT Bioscoop een FIFA 16 toernooi plaats en wordt op zaterdagmorgen 24 oktober voor Punt H een voetbaltoernooi voor jonge kinderen gehouden. Het geheel wordt zowel op vrijdagavond als op zaterdagmiddag omlijst met muziek. Verschillende dj’s, zangers en bands hebben inmiddels toegezegd belangeloos mee te zullen werken. Het volledige programma is te vinden op de website van WTC Hoogeveen: www.wtchoogeveen.nl.

“Al met al belooft het een mooie happening te worden, die past bij Hoogeveen met een hoofdletter H,” aldus Massier. Aan een exacte voorspelling durft hij zich niet te wagen. “Maar wij hopen de 10.000 euro ruim te passeren.”

Door Henk Boer

Geef een reactie