Hoogeveen – Tijdens de goed bezochte Nieuwjaarsbijeenkomst in het gemeentehuis sprak burgemeester Loohuis vele behartenswaardige woorden. Ten eerste werden de agenten, brandweerlieden, kortom alle hulpdiensten bedankt voor hun inzet tijdens de feestdagen. Ook riep hij de stemgerechtigde inwoners van Hoogeveen (55.687 inwoners per 1-1-2018, dat zijn ruim 300 meer dan een jaar geleden) op om te gaan stemmen op 21 maart voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Het vrijwilligersstokje, dat vorig jaar werd geïntroduceerd, blijft bestaan en werd van HZVV overgenomen door Scouting. Dat sloot mooi aan op het thema Jeugd, oftewel De Jeugd heeft/is de Toekomst. In dat kader paste ook de uitreiking van de eerste bokaal voor de Jong Hoogevener van het jaar. (zie hier)
In de verdere toespraak kwamen aan bod: samenwerking, Verbindingsfestival, kunstijsbaan in combinatie met een zwembad, cultuur, de infrastructuur, het ziekenhuis.

De Hoogevener(s) van het Jaar werden Jan Bols en Piet Kleine als mede-initiatiefnemers van de bouw van een kunstijsbaan in Hoogeveen.

 

Geef een reactie