Hoogeveen – Naast het gratis kerstconcert aanstaande zaterdag in de Hervormde Kerk in Elim speelt het orkest van Juliana – De Bazuin op dinsdag 19 december in de Passagezaal van De Tamboer in Hoogeveen.

 Voor deze gelegenheid is de samenwerking gezocht met Sax-a-Lot, een toonaangevend saxofoonorkest onder leiding van muziekdocent en dirigent Gerard Gerrits.

Het orkest van Juliana – De Bazuin is een bekende verschijning in de regio. Het 35 leden tellende orkest staat onder leiding van dirigent Inge Donker. De vereniging werd op 13 mei van dit jaar door waarnemend commissaris der Koning Jozias van Aartsen onderscheiden met de Koninklijke Erepenning ter ere van haar 50-jarig bestaan. Dit orkest brengt u in de kerstsferen met een mix van klassieke werken zoals O Holy Night en Silent Night , maar ook moderne nummers zoals Drivin’ home for Christmas zullen op het repertoire niet ontbreken.

Sax-a-Lot werd opgericht in 2003 en staat sindsdien onder leiding van Gerard Gerrits. Het bestaat uit 14 saxofonisten en de bezetting bevat alle soorten saxofoons van sopranino tot bas. Het ensemble speelt voornamelijk muziek die is gearrangeerd door enthousiast inspirator en arrangeur Karl Veen en voor Sax-a-lot is geen muziekgenre te gek: van pop via klezmer naar klassieke muziek.
Twee verrassend verschillende orkesten delen dus het podium voor een gevarieerd decemberconcert. Voor Sax-a-Lot is de Tamboer niet onbekend, dit orkest speelde al eerder op het podium van de Passagezaal van de Tamboer. Dat is anders voor het orkest van Juliana – De Bazuin. Een dergelijk podium is nieuw voor de muzikanten en ze kijken enorm uit naar dit concert.
De aanvang van dit unieke concert is om 20.00 uur en kaarten zijn nog te bestellen via de website van De Tamboer in Hoogeveen.

Geef een reactie