Maatschappelijk

309 koffiekaartjes resultaat actie ‘uitgestelde koffie’

HOOGEVEEN – Afgelopen week hebben cultureel ondernemer Delia Bremer van de Delibre en Myrthe Strijker van de Hoogeveense Uitdaging 309 ‘uitgestelde koffiekaartjes’ aan de Voedselbank overhandigd. Met deze kaartjes kunnen cliënten van de Voedselbank in de komende tijd samen met een familielid of vriend een gratis kopje koffiedrinken in een horecagelegenheid in Hoogeveen.

foto door Pieter Mulderij ©

De deelnemende bedrijven aan de actie ‘uitgestelde koffie’ zijn La Brochette, De Koffiepot, Het Huis met de Duivengaten, De Pulle en Rustiek. Rond de kerst is de actie opgepakt en konden bezoekers aan deze gelegenheden een of meerdere kopjes koffie extra afrekenen. Op deze manier kunnen mensen waarvoor het normaal gesproken te duur is ook eens een kopje koffie buiten de deur drinken. ‘Wij hopen dat de mensen lekker kunnen genieten op het terras’ vult Delia Bremer aan. ‘Want men kan tot de zomer de kaartjes inleveren’. Mariel van der Meer van de Voedselbank is erg blij met de actie: ‘Dit is fantastisch. Het is een welkome afwisseling naast de pakketten die we elke week uitreiken. Het zijn toch gezinnen die heel weinig hebben te besteden, dus wat is er leuker om dan ook een keer op een terras te zitten als je weinig geld hebt’.

Vervolg De Hoogeveense Uitdaging hoopt in december een nieuwe ‘uitgestelde koffie’ actie te organiseren. Myrthe Strijker hoopt dat er dan nog meer horecabedrijven mee willen doen. ‘Dit smaakt naar meer. Met een klein gebaar maken wij met elkaar Hoogeveen een stukje mooier’.

Hoogte punten

online radio

MRP.insert({ 'url':'http://freeuk8.listen2myradio.com/stream.mp3?ipport=freeuk8.listen2myradio.com_35754', 'lang':'nl', 'codec':'mp3', 'volume':80, 'autoplay':false, 'jsevents':true, 'buffering':3, 'title':'De oude bosfazant', 'welcome':'Welkom hier', 'wmode':'transparent', 'skin':'faredirfare', 'width':269, 'height':52 }); MRP.insert({ 'url':'http://freeus5.listen2myradio.com/stream.mp3?ipport=freeus5.listen2myradio.com_37052', 'lang':'nl', 'codec':'mp3', 'volume':100, 'autoplay':false, 'forceHTML5':true, 'jsevents':true, 'buffering':3, 'title':'RD Elim', 'welcome':'Welkom bij RD Elim', 'wmode':'transparent', 'skin':'faredirfare', 'width':269, 'height':52 }); MRP.insert({ 'url':'https://streamunit.nl:9031/varia192;', 'codec':'mp3', 'volume':100, 'autoplay':false, 'buffering':3, 'title':'Varia Fm', 'welcome':'Luister gezellig mee', 'wmode':'transparent', 'skin':'faredirfare', 'width':269, 'height':52 }); MRP.insert({ 'url':'https://streamunit.nl:9031/varia192;', 'codec':'mp3', 'volume':100, 'autoplay':false, 'buffering':3, 'title':'Varia Fm', 'welcome':'Luister gezellig mee', 'wmode':'transparent', 'skin':'faredirfare', 'width':269, 'height':52 }); MRP.insert({ 'url':'https://cdn.rtvdrenthe.nl/icecast/rtvdrenthe/rtvradio', 'codec':'mp3', 'volume':100, 'autoplay':false, 'buffering':3, 'title':'Radio Drenthe', 'welcome':'altijd in de buurt', 'wmode':'transparent', 'skin':'faredirfare', 'width':269, 'height':52 }); MRP.insert({ 'url':'https://mediaserv38.live- streams.nl:18026/stream', 'lang':'nl', 'codec':'mp3', 'volume':80, 'autoplay':false, 'jsevents':true, 'buffering':3, 'title':'Radio Hoogeveen', 'welcome':'Welkom bij', 'wmode':'transparent', 'skin':'faredirfare', 'width':269, 'height':52 }); MRP.insert({ 'url':'http://streamunit.nl:9187/stream', 'lang':'nl', 'codec':'mp3', 'volume':80, 'autoplay':false, 'forceHTML5':true, 'jsevents':true, 'buffering':3, 'title':'Drentsepiraten', 'welcome':'Welkom ...

Lees meer ...

Westlands Mannenkoor doet Hoogeveen aan

HOOGEVEEN - Afgelopen Vrijdag 6 maart werd er in het bijzijn van een vertegenwoordiging van het Westlands Mannenkoor en popkoor ...

Lees meer ...