HOOGEVEEN – Begin maart start de bouw van 33 energiezuinige sociale huurwoningen in Hoogeveen. Er komen 21 eengezinswoningen en 12 beneden-bovenwoningen op de plek waar eerst 32 beneden-bovenwoningen stonden.

33 NOM-woningen
De beneden-bovenwoningen zijn in de zomer van 2021 gesloopt. Roosdom Tijhuis bouwt op deze plek de nieuwe woningen. Het worden allemaal NOM-woningen (nul-op-de-meter-woningen). Dat betekent dat ze evenveel energie opwekken. als er bij gemiddeld gebruik, wordt verbruikt. “We zorgen ervoor dat de woningen NOM zijn door het toepassen van onder andere een warmtepomp, goede isolatie en ventilatie en zonnepanelen. Dit alles draagt ook bij aan een prettig wooncomfort voor de bewoners”, zegt Johan van de Willige, projectleider bij Roosdom Tijhuis. Op dit moment wordt de bouwplaats ingericht en begin maart wordt gestart met de bouw. Als alles goed gaat, zijn de woningen aan het eind van 2022 klaar om opgeleverd te worden. Het ontwerp is ook door Roosdom Tijhuis gemaakt. Qua grootte en uitstraling zijn de woningen net iets anders dan de eerder gebouwde nieuwbouw. Zo ontstaat er een gevarieerd en verfrissend straatbeeld.
Verschillende huurprijzen

De beneden-bovenwoningen kennen een andere huurprijs dan de eengezinswoningen. Een bewuste keuze. ‘Beneden-bovenwoningen die niet meer voldoen, vervangen we meestal door eengezinswoningen. Daar is meer vraag naar in deze tijd. Toch kiezen we nu bewust voor nieuw te bouwen beneden-bovenwoningen. Ze kennen een lagere huurprijs en zo houden we ook voldoende woningen beschikbaar voor mensen met een lager inkomen”, zegt Windy ter Horst, manager Woningen bij Woonconcept. De huurprijzen van alle woningen blijven onder de aftoppingsgrens, zodat bewoners huurtoeslag kunnen aanvragen over de hele huurprijs. De beneden-bovenwoningen krijgen een huurprijs onder de kwaliteitskortingsgrens zodat ze ook bereikbaar zijn voor jongeren.

In het voorjaar in de verhuur
De nieuwbouwwoningen worden verhuurd via Thuiskompas, de site waarop Woonconcept de beschikbare woningen adverteert. Een inschrijving bij Thuiskompas is gratis en daarmee kunnen woningzoekenden reageren op de beschikbare woningen van alle Drentse woningcorporaties. Woonconcept verwacht de woningen rond eind maart te adverteren.

Geef een reactie