Hoogeveen – Bijna 400 dansers betraden woensdag het podium van De Tamboer voor het Disney Dance Event, de afsluiting van het Hartje Winter Festival.

Vanwege de enorme belangstelling is er een middag- en avondprogramma, waarbij zo’n 40 dansgroepen hun danskunsten vertonen voor een jury met onder meer Melanie Koster (So You Think You Can Dance).

Disney Dance Event als spetterende afsluiting
Woensdagmiddag gingen RH Like That uit Winschoten en GM Rocking Cuties uit Maarssen er met de prijzen vandoor. Vanavond strijden er nog eens zo’n 25 groepen om de bekers in een uitverkochte Tamboerzaal. ’s Avond werd er ook hard gestreden, eerste werd, omdat ze het meest origineel was, Cora v.d Meulen met het Poetslied uit sneeuwitje. Tweede werd Mind, Body en Soul omdat zij de mooiste cheografie hadden en derde werd Dance Energy, dit wegens de techniek. Een vierde plek was weggelegd voor Olympia Hoogeveen, ook dit wegens de techniek.

De culturele instellingen organiseerden het Hartje Winter Festival van 15 tot en met 23 december. Op het programma stond onder meer de zeer succesvolle Grote Top 2000 Quiz in de Bibliotheek, het uitverkochte Kerst Musical Concert van Scala en de uitverkochte familiemusical Rapunzel in De Tamboer. In totaal bezochten zo’n 3500 bezoekers het Hartje Winter Festival. De organisatie kijkt hier met tevredenheid op terug en maakt al plannen voor volgend jaar.

Tekst: André Koops

Door Henk Boer

Geef een reactie