HOOGEVEEN – De Pullebokwedstrijd was een spannende en gezellige gebeurtenis op de Hoofdstraat bij de fietsenstalling Jonkheer de Jongestraat. De wedstrijd ging om wie het snelst pullen kon overbrengen van de ene bok naar de wal. Een bok is een houten platte boot dat vroeger gebruikt werd om turf te vervoeren. Jan Stoefzand, wiens vader een pullevaarder was, gaf het startsein en vertelde leuke verhalen over de pullevaart.

Johann Bisschop van de Historische Kring zorgde voor de wedstrijdleiding. Er deden allerlei mensen mee, jong en oud, mannen en vrouwen, Nederlanders en nieuwkomers. Een van de hoogtepunten was de deelname van Hilde Habing, die in een rolstoel zat. Zij nam een pulle op haar schoot en reed ermee naar de andere bok. Ze kreeg een groot applaus voor haar dappere actie. De snelste pullevaarder bij de heren was Paco, die uit Syrië kwam. Hij deed maar 10,1 seconden over tien pullen.

De snelste pullevaarder bij de dames was Edith Hurenkamp, die haar tijd twee keer verbeterde tot 18 seconden. Zij wonnen allebei een trofee en € 100,00. Er waren in totaal 70 deelnemers en veel toeschouwers. De organisatie was in handen van de Historische Kring, Binnenstad Hoogeveen en de Drentse praam.

Edith Hurenkamp en Paco de eerste prijs winnaars 3e editie Pulleboklossen

Door Henk Boer

Geef een reactie