Voor meer foto’s: Hier

Hoogeveen – de 3e pulledag stond vandaag in het teken van “straattheater”. Veel plekken in het centrum waren bezet door de straattheaterartiesten.pulledag-3-straattheater (57)-1 pulledag-3-straattheater (60)-1

Op de kruising van de Jonkheer Hoofdstraat werd de “Lantern Lighter” opgevoerd. Die met allerlei kunsten zijn lantaarn bedwong. Van er in klimmen tot er op staan. Tot het heen en weer zwiepen van de lichtmast een knap stukje acrobatiek.

Aan de Grote Kerkstraat de vuurspuwer, die zijn prinses wilde bevrijden van de “Boze draak”. Dit gebeurde met de interactiviteit van het jeugdige publiek. Die ook genoten van de vuurspuwer met zijn “warme vuur”, en vlammen zoals dit werd benoemd.

pulledag-3-straattheater (18)-1 pulledag-3-straattheater (15)-1

Zelfs een van de kinderen werd in een cirkel van vuur gezet. En met een lopende acts in de Hoofdstraat, een gezinnetje, met hun zoontje.pulledag-3-straattheater (44)-1 Met Vader en moeder die op stelten liepen, met moeders achter een grote roze wandelwagen. En met een Fiets DJ die op verschillende plekken in de Hoofdstraat zijn Oldies draaide en danste met het publiek.pulledag-3-straattheater (46)-1

pulledag-3-straattheater (64)-1Op het Cascadepodium vermaken de majorettes en minaretjes, van muziekvereniging Wilhelmina het publiek. pulledag-3-straattheater (21)-1En het wandelend kwartet die muzikaal het pulledag publiek, vermaakte bij de kroegjes en cafeetjes aan de Van Echtenstraat. En natuurlijk het weer van vandaag wat na de middag mee viel na was voorspeld. De terras waren redelijke bezet.

pulledag-3-straattheater (66)-1pulledag-3-straattheater (29)-1

pulledag-3-straattheater (07)-1pulledag-3-straattheater (03)-1

pulledag-3-straattheater (25)-1

Door Henk Boer

Geef een reactie