Hoogeveen – Vandaag, dinsdag 17 september 2019 waren Gerard van der Weide (81 jaar) en Gé van der Weide-Leungen (78 jaar) 60 jaar getrouwd. 

HOOGEVEEN – Gerard is geboren in Hollandscheveld uit een gezin van 9 en Gé in Drijber uit een gezin van 8 kinderen. Ze hebben elkaar leren kennen op de kermis bij Café Jager aan de Toldijk. Na 2½ jaar verkering zijn Gerard en Gé getrouwd in Hoogeveen. Nog voor hun huwelijk kochten ze een huis in Hoogeveen, waar ze na 60 jaar nog steeds met veel plezier in wonen. Dit konden ze doen doordat Gerard samen met een oom de voetbalpool won. De pool was ingevuld met behulp van een dobbelsteen. Ze kregen 3 kinderen en zijn ondertussen gezegend met 6 kleinkinderen.

Gerard en Gé zijn altijd erg sportief geweest. Gerard heeft in totaal 15 jaar gevoetbald op alle posities behalve keeper. Eerst in het eerste bij vv Hoogeveen en later bij HZVV. Gé heeft altijd met veel plezier gevolleybald bij Pegasus (met de klemtoon op ga!). De dames van het toenmalige team gaan nog steeds eens per jaar samen uit eten.

Ook de (klein)kinderen zijn lekker sportief bezig. Gerard en Gé gaan graag bij hun kijken en hebben in de afgelopen jaren dan ook heel wat aangemoedigd. Op vakantie gingen ze graag naar de Franse alpen. De racefiets ging dan mee.

Gerard werkte eerst bij de gereedschapsfabriek NGF en daarna bij de Gasunie. Het diamanten bruidspaar kregen bezoek van burgemeester Karel Loohuis. Hun huwelijksdag hebben zij gevierd met hun (klein)kinderen en partners.

Geef een reactie