HOOGEVEEN – Aanstaande dinsdag 7 mei organiseert het Platform Financiele Redzaamheid een kennissessie over kinderarmoede in Hoogeveen in samenwerking met Jong Hoogeveen. We zijn te gast bij de Rabobank Het Drentse Land in Hoogeveen.

 

Jong Hoogeveen
Programmamanager van Jong Hoogeveen Johanna Sellis neemt iedereen mee in de wereld van Jong Hoogeveen. Gemeente Hoogeveen zet in op een integrale aanpak van kinderarmoede via signaleren, bespreken en doorverwijzen vanuit onderwijs, sport en wonen. In gesprek met kinderen zelf worden oplossingen gezocht en via nieuwe samenwerkingen kunnen kinderen blijven meedoen.

Alliantie Kinderarmoede Nederland
Jong Hoogeveen is sinds maart ook aangesloten bij de Alliantie Kinderarmoede Nederland. In maart is bij het NIBC in Den Haag de Alliantie Kinderarmoede gelanceerd. De Alliantie Kinderarmoede is een initiatief van Missing Chapter Foundation, het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) en Alles is Gezondheid. Meer dan 100 partners, waaronder Jong Hoogeveen, hebben een pledge ondertekend waarmee ze beloven om een actieve en concrete bijdrage te leveren aan het gezamenlijke doel: de effecten van kinderarmoede tegengaan. De Alliantie Kinderarmoede wil met de ondertekening van deze belofte een stevige doelstelling nastreven: dat er in 2030 geen kinderen meer onderhevig zijn aan de effecten van kinderarmoede.

Platform Financiële Redzaamheid
In Nederland liggen ruim 1,7 miljoen gezinnen ‘s nachts wakker van geldzorgen of van problemen die ze als gevolg van hun schulden ervaren. Dit betekent óverleven in plaats van léven. De onderliggende problematiek is complex en vraagt om een vernieuwende, dynamische aanpak en instrumenten. Binnen het Platform Financiële Redzaamheid werken bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties als gelijkwaardige partners aan een duurzame aanpak van geldstress, armoede en schulden.

Ook meedenken en doen?
Wilt u namens uw organisatie ook aansluiten bij het platform of deelnemen aan de kennissessie over kinderarmoede meldt u dan aan door een mail te sturen naar info@platformfinancieleredzaamheid.nl

Geef een reactie