Ter ere van het 50-jarig jubileum
Hoogeveen – Theater De Tamboer vierde afgelopen weekend haar vijftigjarige bestaan. Vanaf vrijdagmiddag 21 april hangen er 50 kunstwerken in De Tamboer die gemaakt zijn door kunstenaars uit Hoogeveen en omgeving.

Directeur De Tamboer Jan Werkhoven bij kunstwerkwand.

Kunst & Cultuur slaat een brug tussen mensen onderling en zet aan tot nieuwe gedachten.
Voor de inwoners van de gemeente Hoogeveen is laagdrempelige toegang tot culturele
Gelegenheden, podia en publieke ruimten van grote lokale waarde. Men kan zelf in het voetlicht treden of als publiek van de uitlatingen van anderen genieten. Bijvoorbeeld door gezellig een avondje uit te gaan met vrienden en te kijken en luisteren naar een culturele prestatie.

Zonder publiek komt cultuur niet tot leven. Maar het gedrag, de smaak en de samenstelling van het publiek veranderen ingrijpend. Jong publiek en de steeds grotere groep mensen met een niet westerse achtergrond vinden weinig aansluiting bij de traditionele cultuuruitingen. Culturele instellingen hebben meer ruimte nodig om op deze ontwikkelingen te kunnen inspelen. De Tamboer en medewerkers, grijpen deze kans ten volle aan.

Dat kunst leeft in Hoogeveen blijkt uit het prachtige kunstwerk dat in de hal hangt, 5 stalen kolommen met 50 doekjes, van 50 kunstenaars uit Hoogeveen en omgeving prijken sierlijk in de hal van De Tamboer. Dank aan de schilders en kunstenaars voor dit genereuze en betrokken gebaar. Tijdens het feestweekend waren er ook meer dan 500 vlaggetjes te zien die kinderen uit Hoogeveen geknutseld en getekend hadden om De Tamboer mee te versieren. De Tamboer bedankt de kinderen van Hoogeveen voor hun bijdrage aan het verjaardagsfeest.

Door Henk Boer

%d bloggers liken dit: