Sport

5e Hoogeveensche Koersbalkampioenschap

Hoogeveen – Het gemeentelijke Koersbalkampioenschap wordt dit jaar voor de 22e keer georganiseerd door Koersbalvereniging ‘Hoger Op’ uit Hoogeveen in samenwerking met Sportief Hoogeveen. Het toernooi wordt gehouden in sporthal Trasselt op donderdag 9 november 2017.

Deelnemers
Negen verschillende koersbalverenigingen uit de gemeente Hoogeveen strijden om de beker. Koersbalvereniging De Meteoor, heeft vorig jaar de wisselbeker mee naar huis genomen en zal dit jaar haar titel moeten verdedigen.

Koersbal een sport om kennis mee te maken
Koersbal is een sport die voornamelijk wordt beoefend door 55-plussers. Het spel wordt gespeeld met een klein wit balletje (het jack), vier zwarte, en vier bruine ballen op een groene vilten mat van 2 bij 8 meter. De massief kunststof ballen zijn zo gemaakt dat het zwaartepunt van de bal iets naast het middelpunt ligt. Hierdoor “koerst ”de bal in een boogvormige lijn over de mat naar de jack.

Een team koersbal spelers bestaat uit 6 personen. Steeds spelen twee willekeurige personen (een paar) tegen een ander paar. Zodra een speler de jack heeft gegooid moeten de overige spelers proberen hun bruine of zwarte bal zo dicht mogelijk bij het witte balletje zien te krijgen. Wie het dichtst bij de jack ligt scoort de meeste punten. Het verschil met jeu de boules is dat men de bal niet mag gooien, maar moet rollen.

Kom kijken
Iedereen die eens kennis wil maken met het spel wordt van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Het toernooi vindt plaats tussen 09.30 uur en 14.15 uur. Wethouder Jan Steenbergen zal om 14.30 uur de winnaar van het toernooi bekend maken. Publiek is van harte welkom en de toegang is gratis.