Hoogeveen – Op zondag 29 oktober nam Pencak Silat Panca Asas deel aan het International Open Tanding Championship te Leeuwarden. Dit toernooi is georganiseerd door de Nederlandse Pencak Silat Bond (NPSB), en is de afsluiter van het wedstrijd seizoen van 2017. Het internationale karakter trok een grote groep Duitse strijders mee in dit kampioenschap.

In de categorie jeugd deden 2 strijders van Panca Asas mee. Dani Bos en Dani Kruit. Beiden gaven hun best maar helaas was dit niet genoeg waardoor hun tegenstanders er met de winst vandoor gingen.

Bij de junioren beet Kesmon Struik de spits af in een spannende wedstrijd waarin zijn tegenstander net iets sterker bleek. Aan het eind van de dag was er toch een bronzen medaille voor hem. Rick Bergsma en Damian Wolters gingen er beiden vandoor met een gouden medaille.

De dames Sanne Boxum en Suzanne Kloosterhuis vertegenwoordigden de lokale Pencak Silat Panca Asas bij de senioren. En mochten aan het einde van de dag de zaal trots verlaten met een gouden medaille.

Als laatste was senior Rowan van de Laan aan de beurt. In de finale bleek v/d Laan te sterk voor zijn tegenstander, waardoor deze het niet volhield en zijn nederlaag moest toegeven, ook v/d Laan mocht met trots en hard werk zijn gouden plak in ontvangst nemen. Kortom 5 maal goud en 1 maal brons voor de Pencak Silat Panca Asas uit Emmen & Hoogeveen!

Stijlleider Dennis Dörfel liet weten dat hij trots is op zijn groep strijders en hun behaalde resultaat.

Geef een reactie