Skills Heroes en Vak kanjers tonen vakmanschap en excellentie in M.B.O

Hoogeveen – Dit jaar doet het Alfa-college met twee studenten voor het eerst mee aan de kwalificatiewedstrijden van Skills Heroes. Deze landelijke vak wedstrijden in het M.B.O geven de studenten de kans hun vakmanschap te tonen.Alfa-college-Dani-van-der-Veen-Timmerman

Marcha Tiben gaat de strijd aan voor een plek in de landelijke finale voor Verpleegkundige. Dani van der Veen doet mee aan de Skills-kwalificatie voor Timmerman. Aan de voorrondes van de Vak kanjers nemen vier studenten deel. Gydo Berg en Roy Nijboer van RTC Hardenberg komen uit in de categorie ‘Machinebankwerken Fijnmechanisch’. Frank Fopma en Karlo Slager strijden om de eer in de categorie ‘Elektrotechniek Gebouwen’.

Het Alfa-college stimuleert deelname van studenten aan vak wedstrijden, zoals Vak kanjers en Skills Heroes. De studenten krijgen naast hun reguliere onderwijs een extra programma aangeboden om zich goed voor te kunnen bereiden. Daarbij krijgen ze begeleiding door docenten. Voor de studenten zijn de wedstrijden een mooie manier om zich te meten met andere mbo-studenten. Door deelname worden de studenten nog betere vakmensen en leren ze vaardigheden als samenwerken en presteren onder (tijds)druk. En natuurlijk staat het ook goed op hun cv. Het mbo kan met trots laten zien hoeveel vakmanschap studenten in huis hebben.

In de wedstrijden voeren studenten een opdracht uit die hun vakmanschap en vaardigheden test. Deze opdracht is voor alle wedstrijddeelnemers gelijk. De beoordeling gebeurt aan de hand van vastgestelde, objectieve criteria.

Karlo Slager, student van het Alfa-college in Hoogeveen, is als eerste aan de beurt. Hij doet mee aan de Vak kanjer-wedstrijd Elektrotechniek Gebouwen, op 24 november in Den Haag. Frank Fopma, van het Alfa-college Hardenberg, strijdt in dezelfde categorie, maar dan op 2 december in Heerhugowaard. Een dag later zijn Roy Nijeboer en Gydo Berg van het RTC Hardenberg aan de beurt voor Machinebankwerken fijnmechanisch. Deze wedstrijd vindt plaats in Eindhoven. Marcha Tiben, student in Hardenberg, doet mee aan de kwalificatiewedstrijd Verpleegkundige op 7 december in Winschoten.

Op 9 en 10 december gaat Dani van der Veen, die de voorronde op school won, naar Rijssen voor Skills Heroes Timmerman. In de voorbereiding worden nog de laatste puntjes op de i gezet en dan zijn ze er helemaal klaar voor!

Door Henk Boer

Geef een reactie