HOOGEVEEN – Vandaag 3 mei stapten 60 jaar geleden, Andries en Johanna Hooijer in hun huwelijksbootje. Burgemeester Karel Loohuis feliciteerde het bruidspaar per telefoon, ook namens het collage en wethouders van Hoogeveen.

Jo en Andries hebben elkaar ontmoet op de Hoofdstraat op een zaterdag avond, het was er altijd gezellig. Bijna alle jongeren vanaf ca. 13 tot 25 jaar gingen daar heen om elkaar te ontmoeten, Jo liep de hele avond heen en weer over de straat en keek en sprak iemand aan die Johanna wel leuk vond, en aan het eind van de avond meestal tegen 10.00 uur vroeg Andries of hij haar naar huis mocht brengen.

Andries had allerlei beroepen gehad, 12 ambachten en 13 ongelukken werd er vroeger altijd gezegd. Andries is met zijn 13e jaar voor dag en nacht de deur uitgegaan en bij de boer gewerkt Andries wilde boer worden, maar dit is niet gelukt geen geld. Hij haalde wel zijn landbouwdiploma. Vanaf zijn 21e jaar is Andries gaan werken bij Aardenburg gegaan als Kwaliteitscontroleur later als ontwikkelingsassistente.

Het echtpaar heeft veel wereldreizen gemaakt nadat Andries met pensioen ging. Verder had het echtpaar, en doen ze nog steeds veel vrijwilligerswerk gedaan o.a. het bezoeken aan alle verzorgingshuizen in Hoogeveen en verre omgeving. Het Reminiscentie project we bezoeken met andere vrijwilligers meer dan 500 bejaarden per jaar. Dit houdt in dat ze met oude spullen van vroeger naar de verzorgingshuizen gaan en de mensen vragen of zij deze nog kennen en er iets over willen vertellen, dit vinden ze fantastisch.

Johanna en Andries Hooijer hopen dat ze samen met hun kinderen en klein en achterkleinkinderen nog vele gezonde jaren mogen meemaken.

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: