HOOGEVEEN – De Verhalenwerf organiseert in 2023 een wissel-expositie in de Bibliotheek over 60 jaar wonen in de Molukse wijk, samen naar school, liefde en werk. De Bibliotheek neemt het stokje over van de Historische Kring. In het Kringhuus is nog tot en met eind december op dinsdagmiddag en vrijdagochtend een expositie over en van Molukkers in Hoogeveen te bezichtigen.

Op vrijdag 16 december staat het eerste blok van de tentoonstelling “60 jaar Molukkers in Venesluis” in de Bibliotheek. Voor het blok “Markante Molukkers” zoekt de Verhalenwerf nog markante Molukse Hoogeveners met foto’s, anekdotes, verhalen en voorwerpen. Wie zijn markant binnen de familie, binnen de Molukse gemeenschap of wie zijn markant geweest voor de Molukkers in Hoogeveen?

Dit kan ook een favoriete oom of tante zijn, want herkenbaar voor de Molukse cultuur is dat alle oudere of jongere familieleden een oom- of tante kunnen worden. Een oom of tante die met veel humor verhalen van vroeger vertelt of die de beste Molukse gerechten kookt en altijd klaar staat voor de familie.

De Verhalenwerf nodigt aanstaande vrijdag 16 december iedereen van harte uit om verhalen met elkaar te delen onder het genot van een hapje en een drankje. Verhalen over wonen in de Molukse wijk, samen in de klas, gemengde huwelijken of samen werken aan de loopband in de fabriek. Locatie: De Verhalenwerf, Willemkade 27 in de Bibliotheek Hoogeveen.

Datum: 16 december 2022
Tijd: 15.00 tot 16.30 uur

De activiteiten ter gelegenheid van 60 jaar Molukkers in Hoogeveen worden georganiseerd door de Historische Kring Hoogeveen, Stichting Maluku en de Verhalenwerf/ Bibliotheek Hoogeveen.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekhoogeveen.nl

Geef een reactie