HOOGEVEEN – Het echtpaar leerde elkaar kennen na de dienstplicht van Henk bij de kazerne in Assen. Op een avond toen Henk in de nacht op wacht moest staan, kwamen zijn beide dienstvrienden laat en hijgend bij hem uit de stad terug. Zij vertelden hem “wij hebben haar voor jou gezien”. Veel volgende avonden kwam Henk met zijn twee dienstmaten Corrie (nu zijn vrouw) tegen.

Corrie haar vader ging elke avond naar de postbus en zag hun daar dan vaak staan. Op een gegeven moment zei Corries vader dat ze de twee dienstplichtige soldaten maar eens mee naar huis moest nemen. Vader vond het namelijk niet zo’n goed idee dat ze ‘s avonds met de drie soldaten stond te kletsen op de hoek. De drie dienstplichtige soldaten waren dus vaak met z’n drieën bij haar thuis en het was erg gezellig.

Daarna raakte het echt serieus aan tussen Henk en Corrie. Al snel volgde er de verlovingstijd en hun trouwdag was op 8 juni 1961.
Het echtpaar heeft drie kinderen, negen kleinkinderen en drie achterkleinkinderen gekregen. Ze wonen nu vijf jaar met veel genoegen in Hoogeveen!

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: