HOOGEVEEN – Het is inmiddels een traditie geworden dat alle sponsors en subsidiegevers van de Rondes van Drenthe elkaar in de aanloop naar het grootste wielerevenement van het Noorden samen ontmoeten. Om de kennismaking te hernieuwen of om kennis te maken met nieuwe sponsors. De bijeenkomst vond maandagavond voor de vijfentwintigste keer plaats in Hoogeveen in het pand van !pet.

Presentatie Jubileumboek – foto Kim Stellingwerf

Onder het genot van een hapje en drankje, muziek van ‘Die Dorfplatz Musikanten’ en Drentstalig entertainment verzorgd door Jan Germs van ‘Huus van de Taol’ maakten de aanwezigen er een gezellig onderonsje van. Aan het begin van de avond werd de speciale feesttaart aangesneden door gedeputeerde Henk Jumelet van de provincie Drenthe.
Gedeputeerde prijst doorzettingsvermogen organisatie.

In zijn toespraak complimenteerde en feliciteerde sportgedeputeerde Henk Jumelet de organisatie van de Ronde van Drenthe met het jubileum en het uithoudingsvermogen. Het valt immers niet mee om in de huidige tijd aan alle regelgeving te voldoen en daarbij ook nog al je vrijwilligers gemotiveerd te houden. Volgens Jumelet gaan alle veranderingen in de huidige wereld wel erg snel en dan is het mooi dat zoveel mensen bereid zijn de schouders onder dit, voor de provincie, belangrijke evenement te zetten. Het wordt sowieso een belangrijk sportjaar voor Drenthe met verschillende jubilea, ook het vijftigjarige Sport Drenthe heeft een feestje te vieren, en grote kampioenschappen. Drenthe is verder ook nog eens ‘European Community Of Sport’.

Ronde ‘Koningin’ Femmy van Issum werd voor haar niet aflatende inzet letterlijk in de bloemetjes gezet. Het Alfa College Hoogeveen presenteerde als belangrijke eventpartner van de Ronde van Drenthe niet alleen veel smakelijke hapjes maar ook de nieuwe rondemiss Malika Heufkens en rondemister Maiko Zwiep. De leerlingen van de opleidingen ‘Manager Ondernemer Horeca’ en ‘Kok’ zetten zich o.a. in op het gebied van catering en goed gastheerschap.

Jubileumboek gepresenteerd
Het eerste exemplaar van het speciale jubileumboek ‘Ronde van Drenthe 60 jaar’ werd aangeboden aan gedeputeerde Jumelet en ook de makers o.a. !pet visuele communicatie en schrijver Sjoerd Looijenga werden bedankt voor hun inspanningen. In het boek een overzicht van alle winnaars van.

Geef een reactie