HOOGEVEEN – Een groep bewoners van woonwijk de Erflanden vond het dusdanig jammer dat de Erflandenrun op zou te bestaan. En dat er enkele bewoners  uit de wijk de koppen bij elkaar hebben gestoken, dat zij een stichting Erflandenrun hebben opgericht. Die in samenwerking met de Smederijen nu de  run samen gaan organiseren. En dat er weer een zevende editie in successie is verlopen kan de stichting trots op zijn.

Na een dreigende regenbui, gaf burgemeester Karel Loohuis klokslag 18.00 uur het startschot voor de G-lopers voor de 1 en 2 kilometer. Direct na de loop werden de prijzen  uitgereikt aan  de 3 beste lopers door burgemeester Karel Loohuis. De eerste ging naar Eric Rompcik uit Hoogeveen, in een tijd van 5:33, tweede werd Steve Dekker uit Hoogeveen, in een tijd van 5:59. De laatste podium plaats ging naar Sijbrand Douma, uit Hoogeveen die een in een tijd van 6:20 over de eindmeet kwam.

De lopers kregen uit handen van de burgervader een bos rozen, een beker, en een envelop met in houdt van Runnersworld uit Hoogeveen.

De gevorderde lopers konden op de 5 en de 10 kilometer hun prestaties laten zien. Uiteindelijk kwam in een tijd van 17:32 Maarten van dijk uit Hoogeveen over de eindstreep op de 5 kilometer. Bij de vrouwen kwam als snelste loopster Aniek de Lange uit Rolde over de streep  in een tijd van 19:07.

Jef Poels kwam als eerste binnen op de 10 kilometer in een tijd van 35:23, Clari Rollemam uit Hoogeveen deed het in een tijd van 47:9.

Er werd in een strak schema gewerkt door de organisatie. Om de voetbalwedstrijd Ajax tegen tottenham Hotspur te kijken. Waar uiteindelijk Ajax moest hun meerder  erkennen in een nederlaag van 2 3  tegen tottenham Hotspur.

Door Henk Boer

Geef een reactie