Straattheater, bands, kunst en vele (semi-)amateurs uit deze regio

Hoogeveen – Op zaterdag 3 september is de start van het nieuwe seizoen. Dan viert Hoogeveen alweer voor de achtste maal hét feest van de kunsten met festival U!TdagenD.

Van 13.00 tot 22.15 uur een bomvol programma rondom en in De Tamboer met straattheater, kunstmarkt, livemuziek, cabaret en dans. Om 16.00 uur worden het seizoen en de Drentse Uitmaand geopend door gedeputeerde Cees Bijl. Het middagprogramma wordt hierna afgesloten met wervelende blue rock door de Julian Sas Band. Het complete programma staat op www.uitdagend.nl. Alle optredens en activiteiten zijn gratis toegankelijk.uitdagend-hoogeveen

Straattheater
Gewoon de straat op is er die middag niet bij. Abigail Collins vertolkt een liefdesverhaal vol stunts en komedie. Voor ieder die weleens wat anders aan zijn hoofd wil zijn er de Funny Hats van Martine Dufresne. Theatergroep het Nieuwe Masker heeft een loopact. Perky en Fiddle, twee tuinkabouters, willen een opwindend leven en wees niet verbaasd als de Space-Ci-Men van Martin Forget, vijf robots, je staan aan te kijken. Mama Marina, mobiel pizzarestaurant, zal een onuitwisbare indruk nalaten.

In en om de Beeldentuin
In Scala’s Creatuin aan het Museumlaantje kan iedereen zelf aan de slag: graffiti spuiten, kunstwerken maken, schilderen en kleien. Bibliotheek Hoogeveen/ Verhalenwerf en de Speel-O-Theek Hoogeveen staan er met informatiestands en er is een uitgebreide kunstmarkt met tal van kunstenaars. Je kunt er op de foto met de Dino Live experience en met Roodkapje en in het kader van het Karel Appeljaar liggen er beschilderde boomstronken van Delia Bremer.

Muziek op het hoofdpodium
Op het hoofdpodium wordt weer een gevarieerd programma aangeboden. Voorafgaand aan de Julian Sas Band, die om 16.15 uur begint, kun je er genieten van The Sensational Second Cousins, de Greyhound Blues Band en Toycar Taxi.

Middag-en avondprogramma in De Tamboer
In Theater De Tamboer zijn er ’s middags optredens van o.a. het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor, Top Fit Hoogeveen, Jeroen Oelen, Living Room Heroes, CGV Olympia Hoogeveen, Xtraordinary Dance en a balladeer. In de hal kun je je laten ‘pimpen’ door studenten haar-en schoonheidsverzorging van het Alfa College.

’s Avonds gaat het feest er verder. Op het Scala-podium in de foyer treden twee muzikale ensembles op, presenteert de Musicalgroep The Wiz en speelt de Big Band o.l.v. Gerard Gerrits. Verder is er muziek en cabaret met Foxy Jazz, Mike Pruijn, Jan Beuving, Daniel Cane & The Rebellion, Max van den Berg en Another Desperate Voice. De avond wordt afgesloten door Likewise. Radio Hoogeveen verzorgt de hele middag en avond een live-uitzending.

Organisatie
Organisatie: Theater De Tamboer, Vereniging Vrienden van De Tamboer, Scala Centrum voor de Kunsten, Het Podium en Bibliotheek Hoogeveen/ De Verhalenwerf in uitvoering (Bibliotheek en Museum De 5000 Morgen werken aan de Verhalenwerf). Het festival is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente Hoogeveen.

En…
het nieuwe seizoen begint niet alleen met U!TdagenD. Op 2 en 3 september is ook weer het www.occultfest.nl

Door Henk Boer

Geef een reactie