Hoogeveen – Zaterdag 21 en zondag 22 Oktober j.l. werd in Hagen(Duitsland) de WFMC wereld kampioenschappen kickboksen gehouden.3 pupillen van 9JA Gym Hoogeveen hebben hier gestreden om Wereld Kampioen te worden in hun gewichtsklasse.Jayden Vereyken en Rayenna Ten Doornkaat (Hoogeveen) wisten de WK titel te behalen en Sven Profijt (de Krim) is de 2e van de wereld geworden.

Rayenna moest in de finale tegen een hele goede NL vechtster.Er was een extra ronde voor nodig om te kunnen beslissen wie kampioen zou gaan worden. In deze extra ronde heeft zij duidelijk kunnen laten zien dat zij de baas was door veel trapcombinaties te gebruiken.

Jayden had snel en duidelijk de kwartfinale gewonnen van een Duitse tegenstander. De halve finale tegen een NL vechter wist hij met een T.K.O te winnen d.m.v harde lowkicks technieken. De finale heeft Jayden met veel punten verschil overtuigend gewonnen!

Sven heeft in de kwartfinale uitstekend geknokt. Met zijn slimme vechtstijl heeft hij de finale weten te behalen. In de finale heeft hij 1 minpunt aftrek gekregen door het clinchen. Door deze strafpunt was de eerste plek aan zijn neus voorbij gegaan. Zo is hij 2e van de wereld geworden. Wat een topper!

9JA Gym trainer Edward Vereyken is enorm trots op zijn eigen zoon en pupillen die het in 6 maanden tijd gepresteerd hebben om NL titels, Europeese titels en nu ook nog WK titels binnen te halen.

A.s zaterdag 28 oktober gaan 4 pupillen strijden in Norg en zal zijn eigen zoon Jayden vechten voor de WARRIORSTITEL.

Geef een reactie