Hoogeveen – Afgelopen zondag 10 september heeft 9JA Gym Hoogeveen weer “Top” gepresteerd op de Nederlandse Kampioenschappen in Venray. Met minimale voorbereidingen i.v.m. de zomervakantie, is 9JA Gym 3 NK rijker, elk in hun gewichtsklasse! Met 5 vechters richting het zuiden van het land: Rayenna en Djando ten Doornkaat, Jayden Vereyken (Hoogeveen), Demy van der Kemp (Dedemsvaart) en Sven Profijt (De Krim).

Djando was onze grote verassing van deze dag! Met maar 1 wedstrijdervaring en te gaan meedoen tegen jongens met veel meer ervaringen, heeft hij in zijn poule toch weten te presteren om NK Kampioen te worden en met de “Kampioensgordel” ervandoor te gaan naar Hoogeveen.

Zus Rayenna moest in de finale tegen een hele goede vechtster (de Europese Kampioene) waar ze bij de EK van heeft verloren. Dit was nu de revenge van Rayenna. Gewonnen met overtuiging! NK Kampioen. Jayden Vereyken (zoon van Muay Thai Kickbokstrainer Edward Vereyken) een zware poule, goed geluisterd en gevochten. Hij werd alleen maar sterker…In de finale kwam hij tegenover een vechter te staan waarvan wij wisten dat deze jongen kans maakte. Toch wist Jayden deze partij te winnen d.m.v. een TKO binnen 10 seconden en NK Kampioen te worden.

Demi zat ook in een zware poule. Jongens met jaren ervaring waar hij tegen moest knokken terwijl hij maar 3 wedstrijden had gevochten voordat hij deelnam aan deze NK. “Vechtershart”…en toch de 3e plaats weten te behalen! En onze Sven, technisch top gevochten in zijn poule totdat hij in de halve finale kwam…Jammer genoeg kwam hij ongelukkig ten val door een Mauy Thai worp en verstrekte zijn arm waardoor hij zijn gevecht niet kon afmaken. Toch nog een 3e plek gehaald.

Voor ons allemaal was het een spannende lange dag maar wel de moeite waard! Ik als trainer ben “Supertrots” op mijn pupillen en de verzorgers Giulliano Witsen en Brandon Knol en natuurlijk niet te vergeten: BE Thalen voor het tijdelijk beschikbaar stellen van een trainingsruimte! 9JA Gym gaat zich nu verder voorbereiden voor de Wereld Kampioenschap op 21 & 22 oktober in Hagen, Duitsland. Jayden, Rayenna en Sven gaan hier Nederland vertegenwoordigen. Wij hopen ook hier de titel te gaan halen en terug naar Hoogeveen te komen met Wereld Kampioenen!
De club is op zoek naar Sponsoren voor meer informatie:

Naam: Edward
Achternaam: Vereyken
Emailadres: gym9ja@hotmail.com
Telefoonnummer: 0655786737

 

%d bloggers liken dit: