Hoogeveen – 9JAGYM is sinds enkele maanden actief in Hoogeveen en is opgericht door Edward Vereijken. Edward heeft een hele bagage aan ervaring wat betreft muay thai kickboksen, zowel in de ring als vechter als buiten de ring als trainer/coach.

Samen met trainer/coach Junus Badrhari wordt er elke week hard getraind door zowel de wedstrijd vechters als de recreatieve vechters. Er wordt minimaal 3 keer getraind in de week, op de maandag- en vrijdagavond en zaterdagmiddag in sporthal De Magneet. Wanneer er door omstandigheden niet in De Magneet getraind kan worden, wordt er getraind in het Steenbergenpark.

Door hun gedrevenheid, eigen visie en enorme passie die Edward en Junus voor deze sport hebben resulteerde dit op 21 mei jl. in 2 Europese kampioenen: Jayden Vereijken en Sven Profijt. Ook werden er 2 derde plaatsen gehaald door Rayenna ten Doornkaat en Demy van der Kemp.

Sven werd 7 juni gehuldigd door de wethouder van de gemeente Hardenberg en Jayden en Rayenna worden op 4 juli in het gemeentehuis in Hoogeveen gehuldigd. Op 22 oktober doen Jayden en Sven mee aan de wereldkampioenschappen in Zuid Duitsland, waar ze door hun Europese titel direct geplaatst zijn. Edward en Junus doen er alles aan om de droom van de jongens en meisjes uit te laten komen en een wereldtitel naar Hoogeveen te halen.

Hun eigen droom is om een eigen vaste locatie in Hoogeveen te krijgen zodat er nog meer getraind kan worden en er professioneler met de vechters kan worden getraind en begeleid. Via deze weg is het misschien ook voor de Gemeente Hoogeveen een open deur om uit te kijken naar een kleine geschikte locatie voor deze unieke Gym.

Door Henk Boer

Geef een reactie