Hoogeveen – Cosis en het Drenthe College hebben op woensdag 17 januari een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor een nieuwe leerafdeling. Cosis, waaronder de merken Promens Care en NOVO vallen, biedt zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking in Groningen en Drenthe.

Voor studenten Welzijn draait sinds schooljaar 2017/2018 al een leerafdeling op locaties de Valkenhof, Smetanalaan en de Deel van Promens Care in Assen. Woensdag kreeg de samenwerking haar officiële beslag.

Binnen de nieuwe leerafdeling kunnen vijftien studenten Maatschappelijke Zorg van niveau 3 en 4 worden opgeleid. Dit maakt het mogelijk dat studenten niet alleen stage lopen op bovengenoemde locaties, maar ook een deel van het onderwijs ontvangen binnen de leerafdeling.

Leeromgeving
De leerafdeling is elke woensdagmiddag te vinden op locatie de Deel in Assen. De Deel is een zinvolle en realistische leeromgeving voor de studenten, die hierdoor extra worden gemotiveerd en uitgedaagd. Cosis of het Drenthe College verzorgen die middag de gastlessen en instructies. Tevens is er gelegenheid voor intervisie en stagebegeleiding.

Allroundwerknemers
De intensieve vorm van stage zorgt ervoor dat studenten kunnen worden opgeleid tot allroundwerknemers. Cosis leidt haar eigen personeel op voor de toekomst en het Drenthe College zorgt voor een optimale aansluiting op de regionale arbeidsmarkt van haar studenten. Opleidingsmanager Annelies Vastenburg van Drenthe College en Ria Stegehuis van de Raad van Bestuur van Cosis zetten hun handtekening onder het akkoord.

Open dag
Drenthe College houdt op donderdag 25 januari de jaarlijkse Open Dag. Tussen 16.00 en 21.00 uur kan iedereen kennismaken met de opleidingen van de regio Assen in Kenniscentrum Cicero aan de Anne de Vriesstraat 70. Medewerkers van Cosis zijn bij de Welzijn-opleidingen aanwezig om meer te vertellen over alle mogelijkheden van stage, voor zowel BOL- als BBL-trajecten.