HOOGEVEEN – Aan het zakencollege in Hoogeveen komt een einde. Gisteren presenteerde de coalitie het coalitie-akkoord en de nieuwe wethoudersploeg. Ik wens het nieuwe college en de gemeenteraad heel veel succes en wijsheid voor de komende jaren. Voor mij betekent het: opruimen, overdragen en afscheid nemen. De tijd vloog voorbij en bij het schrijven van het overdrachtsdossier realiseerde ik me dat er ontzettend veel is gebeurd de afgelopen tijd. Vanuit mijn portefeuille ben ik er trots op dat:

  • Er een inclusie-agenda is vastgesteld en er een enthousiaste werkgroep actief is!
  • Hoogeveen eindelijk een cultuurvisie heeft met als motto: van, voor en door Hoogeveners!
  • Het woonwagenbeleid is vastgesteld met als doel meer standplaatsen in Hoogeveen!
  • Er nu wordt gewerkt aan een woonvisie én een woonzorgvisie!
  • De gezondheidsnota af is en nu ter inspraak ligt!
  • Er een diepgravend onderzoek is gedaan naar de samenwerkingsorganisatie van de gemeente Hoogeveen en de Wolden met als gevolg een concreet en stevig verbeterplan!
  • Dat er nu een herontwerp ligt voor het gehele sociale domein!

Deze resultaten zijn te danken aan een hele batterij aan medewerkers, organisaties, inwoners en natuurlijk mijn collega-bestuurders en de gemeenteraad. Het zijn er teveel om allemaal persoonlijk te bedanken. Het was op en top teamwork en ik kijk met veel plezier terug op deze productieve samenwerking.


Natuurlijk waren er ook persoonlijke hoogtepunten want ik heb zo ontzettend veel leuke mensen leren kennen en bijzondere situaties meegemaakt. Van het spelen op het carillon tot wandelen met de boswachter in de regen. Van bingo met een half varken in de koelkast tot gesprekken met inwoners over uiteenlopende dingen. Van chinees op donderdagavond tot kleffe broodjes in de auto tussen twee afspraken door. Wat de meeste indruk op me heeft gemaakt was de herdenking in Nieuwlande, de 4 mei speech houden voor het dorp terwijl op de achtergrond de cameraploeg van de NPO draait. Onvoorstelbaar eervol om te mogen doen. Ik ga op zoek naar een nieuwe uitdaging, nieuwsgierig naar wat er nu weer op mijn pad komt.

Hoogeveen het ga je goed,
Hoogeveners het ga jullie goed,
Medewerkers ik zal jullie missen,
Iedereen bedankt voor alles.
Voor altijd een plek in mijn hart.

Janita Tabak oud Wethouder Hoogeveen

Door Henk Boer

Geef een reactie