Hoogeveen – Vanaf vandaag kunt u een gratis container voor uw plastic verpakkingen en drankenkartons aanvragen. Met een container heeft u geen last meer van weggewaaide zakken en kunt u ruimte besparen. Wilt u geen extra container?
Dan blijft u gewoon uw plastic verpakkingen in de doorzichtige zakken aan de straat zetten.

Hoe aanvragen?
U kunt per huishouden 1 gratis container bij Area aanvragen. Dit kan door te bellen naar Area, telefoon 0900-234 55 55 of door uw adresgegevens in te vullen op www.areareiniging.nl. Na uw aanvraag brengt Area de container zo snel mogelijk bij u thuis. U hoeft niet thuis te zijn op de dag van bezorging.

Wanneer wordt de container geleegd?
Vanaf 1 februari kunt u de container aan de straat plaatsen. Tot dat moment moet u de zakken nog blijven gebruiken. Vanaf 1 februari rijdt Area met een auto die de container kan legen en zakken mee kan nemen. Het ophaalschema, dat u kunt vinden op de Afvalkalender, wijzigt niet.

Wat mag er in de container?
In de container doet u plastic verpakkingen én drankenkartons. Dit zijn bijvoorbeeld zuivel- en sap-pakken, maar ook pakken van wijn en saus. Door de pakken plat te maken past er meer in uw zak of bak. De pakken worden in de recyclefabriek gescheiden van het plastic en apart verwerkt. Plastic verpakkingen bestaan onder andere uit tasjes, zakjes en folies. En verder plastic flessen, flacons en tubes, maar ook boterkuipjes en deksels. Het gaat om lege plastic verpakkingen van levensmiddelen, verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen.

Door Henk Boer

Geef een reactie