ELIM – Ook al zijn het centrum van Hoogeveen en vele dorpen ons voorgegaan bij het inhalen van Sinterklaas, het feest was er niet minder om. Via de filmpjes op facebook waren de kinderen al behoorlijk in de ban van het Elimse verhaal. Ondanks de ijzige kou en het sombere weer was de opkomst weer boven verwachting. Bij aankomst zat Sinterklaas in een grote stoel op de speciale Sinterklaas aanhanger. Je zou verwachten dat de Sint bij aankomst direct in de benen ging om de vele enthousiaste kinderen te begroeten, maar hij bleef stil zitten. Sinterklaas bleek in een diepe slaap te zijn gevallen. Het heeft de pieten en de schreeuwende kinderen nog behoorlijk moeite gekost om hem wakker te krijgen.

Direct na het wakker worden was de goedheiligman meteen weer in zijn rol en liet de kinderen enkele Sinterklaasliedjes zingen waar hij zichtbaar van genoot. Hierna werd direct begonnen met cadeautjes uitdelen. Direct daarop cadeau bezorging bij de huizen van de kinderen langs tot in de late avond. De Sint en Pieten hadden een drukke avond in Elim. Het was weer ouderwets gezellig en de kinderen genoten. Kortom een succes op herhaling.

Fotograaf Henk Boer heeft een paar mooie foto’s van dit feest gemaakt. Peter Aalders die een filmpje wilde maken voor zijn kleindochter heeft besloten zijn gemaakte filmpje te delen met alle kindertjes van Elim. Veel plezier allemaal en geniet nog even van het Sinterklaasfeest op school of thuis.

Door Henk Boer

Geef een reactie