Hoogeveen – Al jaren is het traditie om met oud en nieuw vreugdevuren te ontsteken en carbid te schieten. Om onveilige situaties te voorkomen, bent u verplicht vreugdevuren bij ons aan te melden. Dat kan nog tot en met woensdag 20 december, eenvoudig via onze website. Na uw aanmelding bekijken we samen met u of uw plannen aan alle voorwaarden voldoen.

Vuurtonnen?
Ook dit jaar lenen we weer vuurtonnen uit voor uw vreugdevuur. Wilt u hiervan gebruik maken? Daarvoor geldt ook als uiterste aanvraagdatum 20 december. Een vuurton is een oliedrum met een inhoud van 200 liter. U leent de ton. Wij brengen de ton tussen kerst en oudejaarsdag bij u thuis en halen deze begin januari weer op. U wordt verzocht na de jaarwisseling de oliedrums leeg in te leveren en de resten van vreugdevuren en vuurwerk zelf op te ruimen.

Melden en aanvragen
Het aanmelden van een vreugdevuur, of het aanvragen van een vuurton kan via onze website. Ga naar www.hoogeveen.nl en klik op ‘Direct regelen’. Zoek vervolgens in de productcatalogus met de trefwoorden ‘vreugdevuur’ of ‘vuurton’. Hier vindt u ook alle voorwaarden waaraan uw vreugdevuur (met en zonder vuurton) moet voldoen.

Carbid schieten
Carbid schieten is normaal gesproken verboden, maar tijdens de jaarwisseling mag het zonder vergunning. Op zondag 31 december tussen tien uur ´s ochtends en maandag 1 januari twee uur ´s nachts. Kent u de regels? De inhoud van de bussen mag niet meer zijn dan 50 liter. En het is verboden te schieten binnen 75 meter van woningen.

Vuurwerk
Voor het afsteken van vuurwerk in onze gemeente gelden de landelijke regels: op oudejaarsavond van zes uur ´s avonds en tot twee uur ‘s nachts in de nieuwjaarsnacht.