HOOGEVEEN – Al jaren is door de Tamboer aangegeven dat er sprake is van achterstallig onderhoud. Niet zozeer bouwkundig maar wel qua techniek en aankleding. Goede energiezuinige verlichting, goed geluid, goede stoelen en een podium van kwaliteit zijn voor zowel de bezoeker als de artiest zaken waaraan grote waarde worden gehecht. Die zaken zijn nu na 20 jaar gebruik niet op orde. Zo trad het NNO niet meer op in De Tamboer wegens het niet meer functioneren van het geluidssysteem.

Globaal was vorig jaar al bekend dat het achterstallig onderhoud ongeveer 2 miljoen euro zou bedragen. Pieter-Bas Rebers, de directeur van De Tamboer, heeft het nu precies laten uitzoeken door het bureau Theateradvies. De uitkomst is dat er 2,25 miljoen euro nodig is voor vervanging van o.a. stoelen, doeken, geluidsinstallatie, verlichting en vloer. Er wordt rekening gehouden met het plan om van De Tamboer een groot cultureel complex te maken. De Tamboer kan dit bedrag zelf niet ophoesten en daarom stellen B&W van de Gemeente Hoogeveen de gemeenteraad voor hierin bij te dragen. Om niet weer met achterstallig onderhoud te maken te krijgen in de komende jaren willen B&W regelmatig overleggen met De Tamboer over wat nodig is.

Wethouder Erik Giethoorn:’Het college stelt dit voor omdat De Tamboer een belangrijke functie heeft voor de cultuur en de samenhang in Hoogeveen een een sterke stedelijke en regionale functie heeft.’ Het raadsvoorstel wordt op 12 juli gepresenteerd; het definitieve besluit van de raad wordt naar verwachting in september genomen.

Hoogte punten
????????????????????????????????????

Hoogeveense puledagen kunnen ook van start

HOOGEVEEN - De jaarlijkse Pulledagen gaan in juli en augustus door.Dat heeft bedrijfsleider Toni Melenhorst van !pet boekverkopers donderdagavond op ...

Lees meer ...

Winkelen in coronatijd

Tekst (column): Nieuws voor vandaag / 13-03-2021HOOGEVEEN – In de coronatijd is de ene winkel gesloten omdat de overheid dat ...

Lees meer ...


%d bloggers liken dit: