Regio – In de week van 7 tot en met 14 oktober vindt de eerste Drentse Culturele Regenboogweek plaats. De week is een initiatief van de provincie Drenthe om, samen met Drentse gemeenten, aandacht te vragen voor LHTB’ers (lesbiennes, homo’s, transgenders en biseksuelen) in Drenthe. Diverse scholen, bibliotheken, culturele instellingen en sportverenigingen organiseren activiteiten.

Gedeputeerde Cees Bijl: “Naast een goed sociaal beleid leent cultuur zich bij uitstek om dit thema zichtbaar en bespreekbaar te maken.“ Gedeputeerde Henk Jumelet voegt toe: “Iedereen in onze provincie doet er toe en moet mee kunnen doen. Dat is het motto van ons college.”

Overzicht van activiteiten gedurende de hele week

Huus van de Taol
Brengt een speciaal Regenboog-themanummer van het blad ZINNIG uit, dat op dinsdag 3 oktober in Bronneger wordt gepresenteerd aan de Drentse schrijver en dichter Gerard Nijenhuis en zijn man Jan Gilhuis. Zij staan op de voorkant van dit nummer.

Atlas Theater
Op een groot scherm voor het Atlas Theater in Emmen worden korte filmpjes vertoond van jongeren en ouderen over het onderwerp

Bibliotheken
In veel bibliotheken in Drenthe wordt aandacht besteed aan het thema door middel van posters, flyers en social media. De bibliotheekbezoekers kunnen Regenboogkaartjes met steekwoorden uitzoeken en daar iets bij schrijven. Meerdere bibliotheken hebben speciale Regenboogkasten samengesteld met boeken, dvd’s en cd’s rondom het thema. Deze kasten staan in ieder geval in:Assen, Borger, Diever, Eelde, Hoogeveen, Norg, Odoorn, Vries en Zuidlaren.