HOOGEVEEN – Wat deed je 100 jaar geleden, toen er nog geen TV of computer was, toen de radio nog maar net begonnen was? Je ging gezellig bij elkaar op de koffie en dan zong je met elkaar. In de Advent – de zondagen voorafgaand aan Kerst – waren dat de liederen vol verwachting van de komst van Jezus en de eerste kerstliederen. Dat gaan we gewoon weer over doen, zondagmiddag 17 december a.s. in de Karstenhoeve, de museumboerderij aan de Dr.Larijweg te Ruinerwold. Vanaf 14.00 uur is er koffie/thee/chocolade met wat lekkers. De samenkomst met zang begint om 15.00 uur. Na afloop is er nazit tot 17.00 uur.

Bij zo’n samenzang las je passende bijbelverhalen, er werd een adventsverhaal verteld, en iemand sprak de mensen toe. Dat hoefde geen dominee te zijn, iedere buurt kende wel iemand die ‘het goed kon zeggen’. Bij de Adventszang in de Karstenhoeve is de schaapherder aanwezig. Die had tijd om na te denken, die had nog wel eens diepe gedachten, was de ervaring in die dagen.

Het belooft dan ook een bijzondere bijeenkomst te worden. Zowel in het Nederlands als in het Drents, wat u maar wilt. Zo gaan in ieder geval ook de lezingen en het kerstverhaal. En kom gerust in passende kledij, grootmoeders tijd zogezegd, of specifiek jaren ’20-’30 stijl. Wat u wilt. Hebt u dat niet liggen? Ook goed, gewoon komen, we maken er gewoon een ouderwets gezellige middag van.

Er is een collecte voor de kosten, maar die vallen wel mee, we doen het allemaal vrijwillig en voor het goede doel. En dat goede doel, dat is het project van de familie Hulst in Gambia. Daar gaan we voor. Zie hieronder.

Foto: Een blik in de mooie kamer van de Karstenhoeve.

Door Henk Boer

Geef een reactie