HOOGEVEEN – Aankomende week vanaf donderdag 28 november tot en met zaterdag 30 november worden bij de Hoogeveensche schietvereniging HSV de afdelingskampioenschappen luchtwapens voor de provincie Drenthe gehouden.

Tijdens dit kampioenschap wordt er zowel met luchtgeweer als luchtpistool gestreden om de titel afdelingskampioen in de diverse klassen waarin de schutters uitkomen. Er wordt daarbij onderscheid gemaakt tussen dames en heren klassen bij de senioren, de veteranen en de junioren en of er staand of opgelegd-staand geschoten wordt in het geval van de junioren en veteranen.

Ook dit jaar mag HSV zich verheugen op een mooi deelnemersveld waaronder een aantal topschutters die op nationaal en internationaal niveau schieten. Tijdens de voorinschrijving hebben zich ruim 80 deelnemers aangemeld, waaronder een groot aantal schutters van buiten de provincie Drenthe. Deze laatste groep schutters kan niet mee strijden om de titel afdelingskampioen van Drenthe, maar voor hen geldt de uitslag wel als een ranking wedstrijd voor de landelijke ranking van de KNSA.

De wedstrijden worden verschoten op de elektronische schietbanen van HSV aan de Achteromsedijk 8g in Hoogeveen. Mocht u geïnteresseerd zijn in de schietsport, dan bent u van harte welkom om tijdens de afdelingskampioenschappen te komen kijken naar de verrichtingen van deze schutters en kunt u zien hoe een schietwedstrijd verloopt. Op donderdag- en vrijdagavond wordt er geschoten van 19.00 – 22.00 uur en op zaterdag zijn de wedstrijdseries van 10.00 – 15.00 uur.

Door Henk Boer

Geef een reactie