Hoogeveen – Zaterdag 17 september zetten Woonconcept, de gemeente Hoogeveen en WVG Ontwikkeling een punt achter het Wijkontwikkelingsplan Krakeel. Dat gebeurt met onder meer toespraken, de onthulling van een kunstwerk en een groots wijkfestival. De festiviteiten beginnen om 10.00 uur in de omgeving van het multifunctioneel centrum De Magneet.

jannes-vd-sleedenhuis-krakeel-kleinRuim 15 jaar duurden de werkzaamheden in Krakeel. Enkele jaren eerder waren hierover de eerste overleggen al gestart tussen de gemeente Hoogeveen en Woonconcept. De ambities waren hoog: Krakeel moest opnieuw de Sterrenwijk worden waaraan de wijk en de straatnamen haar afkomst ontlenen. In nauw overleg met wijkbewoners werd een wijkontwikkelingsplan opgesteld dat in de afgelopen 15 jaar is uitgevoerd.

Dat heeft een grote impact gehad op de wijk en op de wijkbewoners. Honderden woningen zijn gesloopt, gerenoveerd en nieuw gebouwd. Daarnaast is het complete aanbod aan wijkvoorzieningen vernieuwd, zoals het winkelcentrum en het multifunctioneel centrum inclusief de basisscholen. Verder is de gehele openbare ruimte op de schop gegaan en voor een belangrijk deel vernieuwd. En ten slotte zijn er ook meerdere sociale programma’s opgezet en uitgevoerd.
Al met al een voor Hoogeveense begrippen gigantische operatie waarmee regelmatig landelijk de aandacht werd getrokken. Tientallen werkbezoeken vanuit het hele land werden aan Krakeel gebracht, inclusief minister president Balkenende die al in 2006 een kijkje kwam nemen.

De gemeente Hoogeveen, Woonconcept en ontwikkelaar WVG meenden dat er, na 15 jaar, alle reden is voor een feestje. Op 17 september vindt dit plaats. Niet geheel toevallig wordt dan ook het laatste nieuwe complex -het woonservicegebouw voor het Jannes van der Sleedenhuis Krakeel – feestelijk geopend. De wijkbewoners waren het volledig eens met dit voornemen en hebben er een groots wijkfestival aan vastgeknoopt. De hele dag, tot laat in de avond is er feest in de wijk.

Door Henk Boer

Geef een reactie