Hoogeveen – Het was woensdag 15 februari een bijzonder dag voor juf Jetske Jurriens-Ferwerda. Het was haar laatste dag op de Titus Brandsmaschool, want Juf Jetske gaat na meer dan 28 jaar in het basisonderwijs gewerkt te hebben met pensioen. Alle reden voor een feestje dus.

Afscheid Juf Jetske met als thema “Een blik terug…”

Ze liet het woensdagmorgen maar allemaal over zich heen komen. Want alles was een verrassing. ‘s Morgens werden juf Jetske en haar man, Wouter Jurriens, opgehaald met een limousine met daarin enkele juffen, 2 leerlingen en een fotografe. Juf Jetske had zelf op een boerenkar gerekend, het vervoersmiddel waarmee ze in 1985 samen met juf Heleen en alle kleuters van R.K. kleuterschool De Woelwaters naar de lagere school de Professor Titus Brandsmaschool aan de Herman Bavinckstraat 1 werd vervoerd. De reden hiervan was dat De Wet op het Basisonderwijs van 1985 werd toen ingevoerd, de kleuterschool en lagere school werden basisschool en kwamen in 1 gebouw.

Omstreeks 09.30 uur kwam de limousine aan bij de school waar de erehaag al klaar stond. Alle kinderen( +/- 150) stonden haar op te wachten en begeleiden haar daarna naar het gymnastieklokaal waar de feestelijkheden begonnen. Er was een heel programma voorbereid door de leiding, juffen en kinderen van de school. De feestelijkheden begonnen met een lied die de kinderen hadden ingestudeerd. Op de melodie van “My Bonnie is over the ocean” werd dan ook o.a. de volgende tekst gezongen:

“Juf Jetske je was vele jaren
​De juf van groep 1 en groep 2
​Bij ons was het jaren “de vlinders”.
​Je nam steeds je kennis weer mee, weer mee
​Refrein: 
​Lieve Juf Jetske dit lied is als afscheid en dank je wel
​We zullen je missen, jouw vrije tijd komt nu heel snel.”

Daarna moesten natuurlijk de cadeaus uitgepakt worden. Het eerste cadeau was een houten giraffe met heel veel kleuren. Het tweede cadeau een metalen vlinder maar die mocht ze niet houden, deze vlinder is namelijk bestemd voor de “Wall of Fame” van de Titus Brandsmaschool. Het derde cadeau was een collage van geverfde ijscostokjes beschilderd en van tekst voorzien door de alle kinderen. Dit vond juf Jetske een prachtig  kunstwerk wat dan ook een prominente plek in het huis van juf Jetske en haar man Wouter gaat krijgen.

Nadat alle cadeau’s uitgepakt waren werd het tijd dat de vlinder aan de “Wall of Fame” kwam te hangen. Nadat man Wouter de schroef voor de vlinder in de muur had gedraaid hing juf Jetske haar vlinder naast het insectenhotel van juf Lydia (nam 24-06-2015 afscheid) en de libelle van juf Astrid (nam 16-03-2016 afscheid).

Juf Jetske

Juf Jetske Maria Ferwerda is op 28 april 1959 geboren te Slagharen in de provincie Overijssel. Op 15 juni 1979 slaagde ze voor de KLOS en had ze het diploma van leidster bij het kleuteronderwijs in haar zak. Ze ging nog even door en op 30 mei, een jaartje later, was ze ook geslaagd als hoofdleidster. Vervolgens kon ze al snel aan de slag en in augustus van dat jaar is ze dan ook gestart als leidster op de R.K. Kleuterschool “De Woelwaters” te Hoogeveen. In 1983 werd ze nog ‘eervol’ ontslagen als kleuterleidster en werd daarna belast met de waarneming van het hoofdleidsterschap. Na meer dan 28 jaar in het onderwijs gewerkt te hebben, en hierin vele veranderingen te hebben meegemaakt, zei ze vandaag het onderwijs vaarwel.

Geef een reactie