HOOGEVEEN – In een sfeer van humor en hartelijkheid nam burgemeester Karel Loohuis afscheid van de Hoogeveense gemeenschap. De ceremonie, geïnspireerd door het televisieprogramma ‘Even Tot Hier’. Vond plaats in theater De Tamboer en werd gekenmerkt door luchtige kwinkslagen en een quiz die de aanwezigen uitdaagde.

De avond was een mix van satire en serieuze noten. Waarbij de ‘Wet van Karel’ – “Als ik het niet weet, hoef ik er ook niks mee” – centraal stond. Dit Cruijffiaanse adagium benadrukte de noodzaak van open communicatie met de burgemeester.

Een muzikaal intermezzo over de ijsbaanstrijd tussen Hoogeveen en Assen. Waarbij de kunstijsbaan in de mist verdween, was een van de hoogtepunten van de avond. De voorstelling werd verder verlevendigd door live optredens, waaronder een krachtige vertolking van Bruce Springsteen’s ‘Born In The USA’.

Drentse commissaris Jetta Klijnsma wist met scherpe observaties de lach aan haar zijde te krijgen. Terwijl ze Loohuis prees als een ervaren en toegankelijke burgemeester. De verraste Loohuis reageerde na afloop met een oprecht “Wow” en “Fantastisch”, wat de geslaagde middag treffend samenvatte. Team ‘Koopman op pad’ heeft een complete videoverslag gemaakt van deze middag die uit twee delen bestaat. Deel 1 wordt gedeeld via alle bekende kanalen en deel 2 is alleen te zien via www.koopmanoppad.nl

Geef een reactie