Hoogeveen – Voor het eerst vond het Noorderlichtjesparade dit jaar op een zaterdag plaats. De Christelijke Basis School De Heidevlinder uit Zuidwolde won de eerste prijs met een bokaal en een bedrag van € 500.

31 leerlingen stalen de show met lichtgevende ballonnen. De tweede prijs was voor de familie Smit. Met een stoomtrein en spoorwegovergang. Noordscheschut behaalde de derde prijs met een ware skipiste inclusief gondels. Ondanks de miezerregen waren er toch nog zo’n 35.000 bezoekers om de stoet te aanschouwen.

Auto’s, oldtimers, vrachtwagens, Brandweerauto’s en een trein passeerden de revue. Een bijna angstaanjagende draak met een gebrul en als de kop omhoog ging spuwde het beest echt vuur uit zijn bek. Een mooi werkstuk van de bouwers uit Fluitenberg die zichzelf Whistlemountain Dragonriders noemden.

Luid applaus kregen de top showorkesten die na afloop op de kruising Grote Kerkstraat/Hoofdstraat alle drie een geslaagde show weergaven. Het waren de fietsfanfare Crescendo uit Opende, Marching en showband Mercurius uit Assen en het Kamper Trompetter Korps uit Kampen.

We hebben een compilatie gemaakt van de videobeelden, om u nog eens na te laten genieten.

Geef een reactie