Hoogeveen – De vijfde en laatste Pulledag stond in het teken van muziekdag. Tevens werd op deze warme Pulledag ook gedanst. Zo was er op het Cascadepodium een demonstratie van de dansgroep Tresor Dance Center.

Op het Tamboerplein was de danscensatie Back2theStreets te zien. Maar er was meer te beleven en wel Dansen met Schaatsers. Gianni Romme, Jorien Voorhuis en Joep Baks drongen ook door tot de finale van Dansen met Schaatsers, maar vielen buiten de prijzen.

Joep Baks, Jorien Voorhuis en Gianni Romme drongen door tot de finale maar vielen buiten de prijzen. Op de laatste pulledag was  Sprinter Niek Deelstra in Hoogeveen voor eigen publiek uitgeroepen tot beste dansende schaatser. Hij liet Anice Das (2e) en Margot Boer (3e) achter zich.

De Rode draad die door de vijf Pulledagen liep en was een initiatief van Dansschool Schadenberg  met een knipoog naar de mogelijk toekomstige kunstijsbaan in Hoogeveen.

Na een paar uur training door Harm Jan Schadenberg dansten de schaatsers met een partner van de dansschool. De jury velde het eindoordeel en vond unaniem het optreden van Niek Deelstra een ‘complete show’. ,,Ik had nooit gedacht dat ik ooit zou dansen”, bekende het Hoogeveense sprinttalent.

dansen-met-schaatsers (093)-1

Margot Boer, die derde werd, was ‘onwijs tevreden’. En Anice Das reageerde humorvol: ,,Zo win ik nog eens wat.”

Bron: Dagblad van het Nooden. Met dank aan Jan Pol voor enkele videofragmenten www.hoogeveen-historie.nl

Geef een reactie