Onderleiding van Roelof Luinge

Hoogeveen – Het belooft zaterdag een zinderende ontknoping te worden van de vijfde editie van de AH Offerein Bokaal. Hoogeveen en H.Z.V.V zullen elkaar dan om 19.00 uur treffen in de finale die onder leiding staat van voormalig toparbiter Roelof Luinge.

Hoogeveen - Germanicus (10-08-2016) (1) Hoogeveen zaterdag - Tiendeveen (10-08-2016) (1) HZVV - SC Erica (10-08-2016) (1)

Beide ploegen troffen woensdagavond met respectievelijk Germanicus en SC Erica een lastige tegenstander, maar wisten uiteindelijk overtuigend te winnen.

Het is niet vanzelfsprekend dat Hoogeveen en HZVV elkaar in de finale treffen. Komende zaterdag is dat pas voor de tweede keer. De laatste keer was in 2013 toen Hoogeveen voor de eerste, en tot nu toe enige keer, de finale won. Vorig seizoen was het Germanicus die de weg voor de blauwwitten versperde.
Zover kwam het woensdagavond niet. Hoogeveen was de betere ploeg en kwam via twee prachtige treffers van Jarno Prijs en Daniël Manning voor rust op een 2-0 voorsprong. In de tweede helft moesten de Coevordenaren nog twee treffers incasseren.
Verrassend was ook de 4-0 zege van H.Z.V.V. Met SC Erica trof men een geduchte tegenstander. In de eerste helft was er sprake van een mooie wedstrijd met twee ploegen die er vol voor gingen. De Hoogeveners waren via Mike Doldersum en Stan Ypenburg echter wat doeltreffender dan de Ericanen. In de tweede helft was H.Z.V.V duidelijk de betere. Het speelde frivool en liep net als buurman Hoogeveen uiteindelijk uit naar een 4-0 zege.

Verrassing
De verrassing van het toernooi is toch wel debutant Ruinerwold. De ploeg laat zien een echte aanwinst te zijn voor het toernooi. Zaterdag miste men op een haar na de finaleronde door pas na strafschoppen te verliezen van Hoogeveen zondag. In de derby tegen Ruinen, dat een klasse lager speelt, liet men er geen gras over groeien en won men met 7-0. Ewout Kleene was met vier treffers de held van de avond.
Hoogeveen zaterdag en Tiendeveen maakten er een vermakelijke pot van. Lang was Hoogeveen de bovenliggende partij en kwam het ook op een 3-0 voorsprong. In de slotfase kwam de ploeg van trainer Michel van Essen echter terug tot 3-2 en raakte men in de slotseconden nog de paal.

Finale
Zaterdag worden alle prijzen definitief verdeeld. Om 17.00 uur staan dan drie duels op het programma. SC Erica en Germanicus trappen dan op het hoofdveld van H.Z.V.V af in de zuidoosthoekderby. Het betreft de strijd om de 3e en 4e plaats. Op veld 2 van H.Z.V.V spelen Tiendeveen en Ruinen om de 7e en 8e plaats. Hoogeveen zaterdag en Ruinerwold maken in een onderling duel uit wie er vijfde wordt.

Om 19.00 uur volgt dan onder leiding van Roelof Luinge op het hoofdveld van Hoogeveen de ontknoping tussen Hoogeveen en H.Z.V.V. Twee ploegen die frivool voetbal kunnen spelen en een aantal grote talenten in hun ploeg hebben.

Na afloop vindt de prijsuitreiking plaats en worden ook de beste speler en de sportiefste ploeg van het toernooi bekend gemaakt.
Foto: Gerjo Stegeman

Door Henk Boer

Geef een reactie