Hoogeveen – Area heeft al 3000 aanvragen voor een container voor plastic en drankenkartons ontvangen. De eerste container werd vanmorgen gebracht bij wethouder Jan Steenbergen.

Area verspreidt de aangevraagde containers de komende weken. Vanaf 1 februari rijdt Area met een auto die de container kan legen én zakken mee kan nemen. Tot dat

moment moet dit afval nog in zakken aan de weg gezet worden. Het ophaalschema, te vinden op de Afvalkalender, wijzigt niet.

Voor plastic en drankenkartons
Drankenkartons horen niet meer bij het restafval maar bij het plastic afval. Het gaat om verpakkingen voor zuivel, sap en frisdrank, maar ook voor wijn en saus. De drankenkartons kunnen samen met het plastic verpakkingsafval in de bekende doorzichtige zakken. Dat scheelt dus weer ruimte in uw grijze container!

Een container of een zak voor plastic afval: aan u de keus
U kunt een gratis container voor uw plastic verpakkingen en drankenkartons aanvragen. Met een container heeft u geen last meer van weggewaaide zakken en kunt u ruimte besparen. Wilt u geen extra container? Dan blijft u gewoon uw plastic verpakkingen in de doorzichtige zakken aan de straat zetten. U kunt per huishouden 1 gratis container bij Area aanvragen. Dit kan door te bellen naar Area, telefoon 0900-234 55 55 of door uw adresgegevens in te vullen op www.areareiniging.nl.

Door Henk Boer

Geef een reactie